Steel Programs: Antreneaza-te intens, in pasi de dans

Sambata, 18 August 2012, ora 00:00
2910 citiri
Steel Programs: Antreneaza-te intens, in pasi de dans

Steel Programs, un concept nou de antrenament in Romania, combina artele martiale, fitness-ul si aerobicul intr-un set de exercitii sincronizate foarte bine cu muzica ritmata, care nu da gres in privinta siluetei tale, dar nici in privinta combaterii stresului.

Acest tip de antrenamente a aparut acum 10 ani in Argentina, fiind creat de Fernando Gorini si Gonzalo Vicos. Steel Programs cuprinde mai multe tipuri de antrenamente, adaptate pentru probleme de silueta specifice, dar si personalitatii fiecaruia:

"Steel Programs este un sistem complex de antrenament ce cuprinde mai multe aspecte ale unui antrenament fitness: Steel Combat (succesiuni de miscari imprumutate din diverse stiluri de arte martiale), Steel Traininig (are la baza antrenamentul de forta cu bara si greutati pe un fond muzical si intensitate specifica), Steel Tonic (exercitii variate de cardio si tonifiere executate pe ritm intens)", a explicat pentru Business24, Mihai Tica, instructor Steel Tonic, la Body Art Wellnes Club.

STEEL Tonic

Muzica iti ofera energia necesara

Muzica joaca un rol foarte important in cadrul antrenamentelor Steel Programs. Ea nu este aleasa la intamplare, playlist-ul fiind conceput, astfel incat fiecare ora de curs sa aiba un anumit ritm si ordine de executie a miscarilor.

Unul din principiile de baza ale Steel Programs este ca muzica exprima sentimente: ea reuseste sa ne relaxeze, sa ne irite sau sa ne agite foarte usor. Constienti de aceste efecte asupra psihicului uman, instructorii transforma muzica in stimulent pentru ore cat mai intense, dinamice si distractive.

STEEL Combat

Benefic pentru trup si minte

Ca orice alt tip de sport, si antrenamentele Steel Programs aduc o multitudine de beneficii pentru sanatate. Ele imbunatatesc tonusul muscular, definesc grupele musculare, cresc mobilitatea, corecteaza postura si stimuleaza metabolismul accelerand arderea caloriilor.

Mai mult insa, datorita ritmului energic si a armoniei dintre muzica si exercitii, Steel Programs are rezultate excelente in combaterea stresului, prin generarea de mari cantitati de endorfine - hormonul fericirii.

STEEL Training

#STEEL Program, #STEEL Tonic, #STEEL Combat, #STEEL Training, #antrenament fitness , #Fitness