Tehnici fitness blande pentru muschi si articulatii. Ce zici de Kinesis?

Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 00:00
3691 citiri
Tehnici fitness blande pentru muschi si articulatii. Ce zici de Kinesis?
Foto: Florian Nicolescu, instructor Kinesis

Exercitiile fizice in timpul iernii sunt tot atat de importante ca acelea de pe timpul verii, pentru ca numai exercitiile constante iti pot pastra musculatura si articulatiile "in forma".

Si pentru ca antrenamentele clasice de la sala nu sunt chiar pentru oricine, Business24 iti recomanda in acest weekend antrenamentele Kinesis, o forma mai blanda de fitness, dar cu aceleasi efecte ca variantele clasice.

"Cel care face antrenamente Kinesis isi imbunatateste, in primul rand, legatura dintre minte si corp. Devine mai concentrat, mai puternic, mai echilibrat.

Bineinteles ca se vad si rezultate fizice: arderea eficienta a caloriilor, detoxifierea organismului, tonifierea musculaturii, cresterea resistentei la efort, imbunatatirea aptitudinilor motrice, cresterea ratei metabolismului, a mobilitatii si echilibrului", explica Florian Nicolescu, instructor Kinesis in cadrul clubului Pescariu Sports&SPA.

Pentru tonifiere, coordonare, echilibru si stretching, instructorul iti recomanda programul Move sau Shape, de doua-trei ori pe saptamana,

El a urmat cursurie "International Kinesis Master Trainer" din cadrul Wellness Institute - Technogym din Cesena, Italia, si vine in Romania cu toate detaliile legate de aceasta noua tehnica fitness.

Care este principiul pe baza caruia functioneaza aceste aparate? (aici am avea nevoie de o explicare similara cu cea pe care o ofera celor care vin pentru prima data la antrenamente)

Kinesis este un echipament care pune accent pe calitatea miscarii si nu pe numarul de kilograme ridicate si care permite, prin design-ul brevetat Fullgravity, miscari libere, naturale si fara restrictii.

Sunt disponibile peste 200 de tipuri de exercitii, proiectate astfel incat sa se acomodeze miscarilor in orice directie si din orice pozitie. Acest sistem de antrenament activeaza nu doar muschii individuali ci lanturile kinetice, adresandu-se atat muschilor cat si articulatiilor.

Ce tip de exercitii se fac cu acest aparat? (Cardio, forta...)?

Aparatul permite un numar mare de miscari variate, potrivite oricarei persoane care doreste sa isi imbunatateasca echilibrul, flexibilitatea, puterea, rezistenta si controlul respiratiei si al posturii. Acest echipament este interesant prin metodica predarii exercitiilor prin circuitele si nivelele de efort folosite.

Se pot face si fara instructor sau nu este recomandat?

Unul dintre elementele inedite ale acestui sistem este monitorul incorporat, pe care ai posibilitatea de a selecta modul de antrenament si unde ti se prezinta prin imagini si inregistrari video, modul de lucru pentru exercitiile recomandate.

Astfel, teoretic orice persoana care doreste sa se antreneze folosind Kinesis o poate face la sala de sport, fara prezenta obligatorie a unui instructor.

Practic, ca pentru orice aparat, este de preferat sa beneficiati mai intai de indrumarea unui instructor specializat care sa va familiarizeze cu echipamentul.

Dincolo de asta, instructorul va poate fi de ajutor in alegerea programului cel mai potrivit, in supravegherea miscarilor si va poate da sfaturi utile astfel incat sa beneficiati la maximum de avantajele Kinesis. Pentru o eficienta mai mare este recomandat sa fie folosit in cadrul orelor de grup prin programele impuse: Move, Shape, Power, Sport.

Ati declarat ca acest sistem "permite, prin design-ul brevetat Fullgravity, miscari libere, naturale si fara restrictii". Care sunt restrictiile cu care ne intalnim in cazul altor aparate sau al altor tipuri de antrenamente?

In cazul aparatelor clasice de antrenament exista restrictii in ceea ce priveste directia miscarii, ghidajul aparatului, astfel ca ti se impun un anumit tip de exercitii si mai mult, poti lucra un numar limitat de grupe musculare.

Kinesis-ul in schimb, nu numai ca permite realizarea exercitiilor fara o restrictie impusa de aparat, dar permite si lucrarea majoritatii grupelor musculare. Bineinteles ca pentru rezultate mai bune, se impune o consultatie cu un antrenor care sa explice si sa recomande anumite exercitii, in functie de necesitatile fiecaruia.

Ce fel de exercitii ati recomanda pentru oamenii de afaceri care ne citesc?

Bineinteles ca sfatul meu este sa isi faca timp, minim de doua ori pe saptamana, pentru miscare. Este foarte important sa avem grija de corpul nostru, mai ales ca sezonul rece ne solicita mult mai mult.

Recomand programul Move si/sau Shape pentru exercitiile de tonifiere, coordonare, echilibru si stretching efectuate de doua-trei ori pe saptamana folosind circuitele de antrenament (30-45 minute).

Cate astfel de antrenamente pe saptamana sunt necesare pentru o tonifiere vizibila?

Depinde de fiecare persoana. Important este un ritm sustinut in timp si nu a face eforturi foarte mari pentru a ne tonifia rapid.

Recomandarea este de cel putin doua antrenamente pe saptamana folosind circuitele de 30-45 minute, fara a face o pauza mai mare de doua-trei zile intre ele.

Am inteles ca sistemul Kinesis este un antrenament recomandat chiar si in cazul celor cu probleme medicale. Despre ce tip de probleme este vorba?

Prin programele "Rehab" si nu numai se poate folosi in majoritatea problemelor medicale: obezitate, recuperare dupa accidente, probleme cardiace, osteoporoza etc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#instructor Kinesis, #fitness Kinesis, #antrenamente Kinesis, #fitness bland articulatii , #Fitness