Vrei sa te relaxezi dupa o zi grea? Incearca yoga

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 00:00
3349 citiri
Vrei sa te relaxezi dupa o zi grea? Incearca yoga

Dupa o zi obositoare sau o saptamana ce pare a nu avea sfarsit, tot ce iti doresti e sa te relaxezi. Daca totusi ai putea face asta prin putina miscare, nu ai alege oare in locul lenevelii pe canapea, o ora de yoga?

La origini, yoga face parte din cele sase scoli ale Filozofiei Hindu, si se bazeaza pe meditatie ca si cale spre auto-cunoastere. In afara Indiei, yoga a ajuns sa fie asociata mai mult cu miscarea fizica ca scop spre desavarsirea fizica, decat ca filosofie care sa duca spre desavarsirea spirituala.

Power Yoga si Yogilates

Dupa o ora in care impletesti miscari care iti definesc trupul si te ajuta sa il modelezi frumos si in care asculti muzica linistitoare, e imposibil sa nu te simti relaxat si impacat ca ai facut ceva pentru tine.

Cea mai raspandita forma de yoga din salile de sport romanesti este power yoga, o versiune "in forta" a stilului Vinyasa, denumit dupa inventatoarea acestuia.

Power Yoga nu urmeaza o serie de posturi prestabilite, iar cursurile difera de la o sedinta la alta. Toate au un singur lucru in comun: putere si flexibilitate. Scopul cursurilor este de a creste forta, echilibrul, rezistenta, flexibilitatea si capacitatea de concentrare.

Numeroase sali de sport au adaugat in programul lor, cursurile de yoga. Pe langa Power Yoga, un alt gen intalnit este Yogilates, care imbina exercitiile din Yoga si pe cele din Pilates, creand un antrenament care urmareste eliberarea de stres, dezvoltarea coordonarii si echilibrului, si modelarea unui corp frumos.

Unde sa faci Yoga

La World Class va puteti abona pentru ambele tipuri de exercitii, iar beneficiul acestei Sali, este ca are reprezentante in mai multe orase din tara, precum Bucuresti, Cluj si Timisoara.

De altfel, in Cluj se mai poate practica acest sport si in centrul Gimmy, iar in Timisoara la Prakriti School of Yoga.

Pretul unui abonament pentru 8 sedinte lunare depaseste 100 lei, in toate centrele, dar numarul sedintelor poate fi reglat in functie de preferintele tuturor

#Power yoga, #Yogilates, #cursuri yoga, #sedinte relaxare, #relaxare yoga , #Gimnastica