Barack Obama si-a luat o vacanta de trei zile pentru a juca golf

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 15:44
1693 citiri
Barack Obama si-a luat o vacanta de trei zile pentru a juca golf

Presedintele american Barack Obama a inceput vineri seara o vacanta de trei zile in Florida, timp in care va juca golf cu cativa prieteni, relateaza France Press.

Prima doamna Michelle Obama s-a deplasat la Colorado, cu fiicele Malia si Sasha, pentru un week-end la schi. Luni este sarbatoare in SUA.

Casa Alba nu a comunicat numele partenerilor de golf ai lui Obama, care are obiceiul de a practica acest sport pe un teren al bazei militare de la Andrews, in apropiere de Washington, in special cu unul din colaboratorii sai, Marvin Nicholson, care se afla de asemenea in voiajul din acest week-end prelungit.

Insa celebrul antrenor Butch Harmon, al carui protejat a fost Tiger Woods, a dezvaluit revistei de specialitate Golf Digest ca il va ajuta pe Obama sa-si perfectioneze jocul de golf in Florida.

"Am jucat golf cu Ike (n.r. - Dwight Eisenhower), Nixon, Ford si primul presedinte Bush", a afirmat Harmon pentru publicatia citata. "Stiu ca presedintelui (Obama) ii place cu adevarat sa joace. Abia astept. Ne vom distra", a adaugat el. Presedintia nu a confirmat prezenta lui Harmon la Palm City in acest week-end.

Harmon l-a antrenat pe Woods intre 1994 si 2003 si se ocupa in prezent de o alta vedeta, Phil Mickelson, stangaci ca si presedintele Obama.

Presedintele spune ca apreciaza la golf faptul ca poate petrece in aer liber si cate sase ore, in contextul in care viata sa este protejata indeaproape de politisti de cand s-a lansat in cursa pentru Casa Alba, in urma cu sase ani.

El practica acest sport in special in vacantele de iarna in arhipelagul natal Hawaii (Pacific) sau in timpul verii la Martha's Vineyard, o insula din Massachusetts.

#Obama golf, #Obama vacanta, #presedinte America golf , #Golf