Adidasii originali cu cele mari vanzari din istorie

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 11:10
2420 citiri
Adidasii originali cu cele mari vanzari din istorie
Foto: Wikipedia

Apetitul publicului larg pentru adidasi originali s-a aprins in anii '20, cand doi cizmari din Brazilia au decis sa cucereasca lumea cu pantofii sport pe care ii pot concepe. Fratii Dassler, Adi si Rudi, sunt intemeietorii companiilor care inregistreaza unele dintre cele mai mari vanzari in materie de adidasi din lume.

Adi Dassler s-a hotarat sa isi numeasca brandul de adidasi originali "Adidas", o combinatie intre primele trei litere ale prenumelui sau si primele trei litere ale numelui de familie. Rudi si-a denumit initial compania "Ruda" cu aceeasi logica folosita de fratele lui, insa lipsa de impact a denumirii l-a facut sa se reorienteze catre Puma.

Adidas si Puma sunt firmele de adidasi originali de pe locul doi si trei in lista celor mai bine vanduti pantofi sport din istorie.

Adidasii originali Nike, campionii vanzarilor

In prezent, compania americana Nike ocupa primul lor in randul producatorilor de echipament sportiv cu performante deosebite in vanzari. La sfarsitul lunii septembrie 2013, brandul inregistra o crestere a vanzarilor cu 15% in lunile iunie, iulie si august, laudandu-se cu un profit de 962 de milioane de dolari.

Secretul lor a fost sa introduca in colectiile noi adidasi care sa poata fi purtati in afara activitatilor sportive, potriviti pentru tinutele de zi cu zi. In acest fel, au ales un public tinta dezinteresat de pantofi sport pentru sala de fitness, dar pasionat de incaltamintea comoda, care poate fi asortata unui numar cat mai mare de tinute.

Modelul cu care brandul Nike a reusit sa devina campion in vanzari este Gama Flyknit, care foloseste fibre crosetate pentru a crea o pereche de incaltaminte flexibila, durabila si atragatoare.

Incaltamintea sport originala Adidas ia medalia de argint in vanzari

Chiar daca brandul Adidas nu s-a bucurat in ultimii ani de o crestere a vanzarilor la fel de robusta ca principalul sau competitor, Nike, ocupa totusi locul doi in ierarhie. In luna septembrie 2014, compania germana raporta o crestere a vanzarilor cu 6% fata de aceeasi perioada din 2013, in special in Europa de Vest.

Adidasii originali Puma se mentin pe locul trei in lista celor mai bine vanduti pantofi sport in istorie, cele mai mari succese inregistrandu-le pe piata japoneza, potrivit statisticilor.

#adidasi, #incaltaminte sport, #magazin adidasi, #istorie adidas , #Incaltaminte sport