Afacerile de vanzari adidasi online: profitabile sau nu?

Marti, 03 Februarie 2015, ora 12:53
2085 citiri
Afacerile de vanzari adidasi online: profitabile sau nu?
Foto: Wikipedia LeBron James

Pantofii sport sunt o alegere obisnuita in randul tinerilor si amatorilor de exercitii fizice, insa, de cele mai multe ori, cumparatorii vor sa incerce direct incaltamintea intr-un magazin clasic inainte de a achita pretul cerut pe ea. Exceptie fac magazinele de adidasi online care pun in vanzare colectii cunoscute ale unor branduri renumite, multe dintre acestea purtand semnatura unor celebritati din sport, muzica sau film.

O analiza a firmei SportsOneSource, publicata de revista Forbes da la iveala si cele mai bine vandute modele de pantofi sport online.

LeBron si Durant, campioni la vanzari online

Indiferent de rezultate si topul jucatorilor din NBA, LeBron James si Kevin Durant s-au impus ca lideri in vanzarile de adidasi online. Colectia Nike care poarta semnatura lui Durant a avut o crestere de 400% la vanzari in ultimii doi ani, de la 35 de milioane de dolari la 175 de milioane, numai in Statele Unite. Peste 58% din vanzari au venit din comenzile de pantofi sport online.

Chiar si asa, LeBron isi pastreaza titlul de campion absolut al vanzarilor de incaltaminte sport online sau offline. Nike inregistreaza incasari de 300 de milioane de dolari anual din colectia de adidasi LeBron James pusa in vanzare in Statele Unite. Modelele LeBron 11 sunt printre cele mai cautate perechi de pantofi sport online, in ciuda pretului de 200 de dolari/perechea.

Piata diluata in comertul online

In alte tari, China de exemplu, cei doi nu au insa o valoare ridicata la vanzarea de pantofi sport online. Kobe Bryant pare sa reprezinte idealul in materie de sport in afara Statelor Unite, iar acest lucru este evidentiat de valoarea vanzarilor online in China, unde colectia Nike purtand semnatura lui Bryant este extrem de cautata. In SUA insa, cota de piata a pantofilor sport Kobe Bryant se mentine la doar 50 milioane de dolari/an.

Nu este un motiv de ingrijoare pentru Nike, care a reusit sa ridice vanzarea de pantofi sport in magazinele online prin colectiile semnate de starurile baschetului american. De altfel, Nike detine o cota de piata de 92% in Statele Unite, fata de 5,5% cat bifeaza marii rivali de la Adidas. Reebok si Under Armour se bat pe resturile de la masa bogatilor mizand pe 1,4% si 0,7% din vanzarile de pantofi sport online sau offline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#adidasi online , #Incaltaminte sport