Aqua cicling: Pedaleaza mai usor, in apa

Sambata, 01 Septembrie 2012, ora 00:00
5508 citiri
Aqua cicling: Pedaleaza mai usor, in apa
Foto: plurielles.fr

Aqua Bike (Aqua Cicling n.r.) este o noua tehnica de fitness incepe sa prinda contur si in Romania, alaturi de Aqua Gym. Pedalatul in apa ar putea fi solutia pentru tine, intrucat te ajuta sa te mentii in forma, fara sa depui acelasi efort pe care il solicita antrenamentele "pe uscat".

Miscarea pe Aqua Bike iti protejeaza articulatiile si ligamentele si iti pastreaza un echilibru al ritmului cardiac, in timp ce contribuie la definirea masei tale musculare, spun specialistii.

"Este mai usor decat spinning-ul (bicicleta de fitness n.r.). Desi consumul de calorii nu este la fel de mare, la Aqua Bike beneficiezi si de un masaj al pielii, deci o tonifiere", sustine Anne Marie Bac, manager World Champions Club, clubul care a adus in Romania acest sport.

Cum decurge sedinta de Aqua Cicling

Daca te hotarasti sa apelezi la acest sport pentru a te pasrta in forma, trebuie sa stii ca o sedinta dureaza aproximativ 50 de minute, timp in care arzi, in medie, 1000 de calorii.

Intensitatea exercitiilor se regleaza in functie de pozitia picioarelor, a corpului si a bratelor pe ghidon, potrivit oficialului World Champions Club.

"Se poate pedala normal, intr-un ritm alert, se pot adauga tot felul de materiale care sa ne ingreuneze miscarea cum ar fi gantere sau genunchiere de burete, in functie de zona corpului pe care vrei sa o lucrezi", spune Anne Marie Bac, adaugand ca a practicat acest sport in strainatate: in Italia, Franta, Miami si Germania.

Poti practica Aqua Cicling si acasa

Potrivit specialistului, Aqua Bike se poate practica si acasa, in piscina ta, cu aceleasi rezultate. Singurele conditii sunt temperatura apei, care trebuie sa fie in jurul valorii de 27 de grade, dar si adancimea, care nu trebuie sa fie mai mare de 1,65 de metri.

In cazul in care vrei sa iti cumperi o astfel de bicicleta, trebuie sa stii ca pretul ei porneste de la 2.000 de euro. Daca preferi antrenamentele in grup, o sedinta de Aqua Bike costa 40 de lei, in timp ce un abonament valabil 30 de zile si care are 12 intrari costa 330 de lei.

#aqua bike sport, #abonament aqua bike, #aqua bike Romania, #aqua cycling , #Inot