Complexul Olimpic de Natatie Otopeni va fi terminat de Sfantul Asteapta

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 16:11
5975 citiri
Complexul Olimpic de Natatie Otopeni va fi terminat de Sfantul Asteapta

Reluarea lucrarilor la Complexul Olimpic de Natatie de la Otopeni depinde de alocatiile bugetare pentru bazine de inot, au declarat pentru NewsIn, reprezentantii Companiei Nationale de Investitii (CNI).

"Pentru Complexul Olimpic de Natatie de la Otopeni, a fost emis ordin de sistare a lucrarilor de executie, la 3 februarie 2011. Astfel, nu va putem comunica data la care vor fi finalizate lucrarile", au mai spus cei de la CNI.

Potrivit reprezentantilor CNI, valoarea contractului pentru proiectarea si executia Complexului Olimpic de Natatie Otopeni este de 118,143,242 cu TVA inclus.

"Sumele decontate pentru acest proiect pana in prezent sunt in conformitate cu situatiile de lucrari prezentate spre decontare. Astfel, pana la momentul sistarii, obiectivul era realizat in proportie de 20%, suma decontata este de 26,327,573 de lei, iar plata a fost efectuata la zi, in functie de stadiul lucrarilor", au precizat reprezentantii CNI.

Constructia Complexului Olimpic de Natatie Otopeni a inceput in 2009. Complexul se doreste a fi cel mai mare centru de natatie din Romania, care sa poata asigura toate spatiile necesare desfasurarii competitiilor sportive, respectiv sali de conferinte si transmisii sportive, zone de agrement, in concordanta cu normele in vigoare impuse de forurile internationale.

Finalizarea acestui complex va permite organizarea de competitii interne si internationale de natatie, inclusiv sarituri in apa si va genera activitati comerciale in jurul sau, fiind o investitie ce poate dinamiza intreaga zona din punct de vedere sportiv si economic.

Capacitatea complexului va fi de peste 2.000 de locuri

Proiectul cuprinde o suprafata construita totala de 13.773 metri patrati.Bazinele ce fac parte din complex sunt acoperite in totalitate, ceea ce permite folosirea lor de catre sportivi si public pe tot parcursul anului, activitatea nefiind afectata de variatia fenomenelor meteo.

Corpul principal, destinat numai competitiilor sportive de natatie va fi dotat cu doua bazine: unul olimpic cu o suprafata de circa 385 metri patrati si cu o adancime maxima de peste 5 metri.

Acestora li se adauga un bazin pentru antrenament de inot cu suprafata de 415 metri patrati, un bazin pentru initiere si recuperare cu o suprafata de 50 metri patrati si un bazin pentru initiere si recuperare cu suprafata de 84 de metri patrati si unul pentru initiere si recuperare cu suprafata de 94 metri patrati.

Capacitatea complexului, de peste 2.000 de locuri pentru spectatori, precum si dotarile si facilitatile moderne conforme cerintelor impuse de federatiile internationale, asigurate de constructorul proiectului, MBS Group, face ca acest tip de complex sa poata gazdui la nivel de excelenta cele mai importante competitii internationale de natatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Complexul Olimpic Natatie Otopeni, #complex Otopeni, #lucrari complex olimpic , #Inot