Venirea iernii nu presupune renuntarea la bicicleta

Marti, 10 Decembrie 2019, ora 13:54
3613 citiri
Venirea iernii nu presupune renuntarea la bicicleta

Bicicleta este unul dintre cele mai rapide mijloace de transport in oras motiv pentru care aceasta este utilizata de un numar foarte mare de persoane. Aceasta este foarte utila in special in orasele foarte aglomerate pentru ca permite o deplasare mai rapida decat deplasarea cu autovehiculul.

Bicicleta este un mijloc de transport care nu este util doar in interiorul unui oras ci, si in afara acestuia. Ba mai mult decat atat, bicicleta este partenerul ideal in drumetii montane.

Pentru astfel de drumetii trebuie utilizate doar biciclete MTB, cunoscute de pasionatii de biciclete sub numele de biciclete mountain bike.

Acest tip de bicicleta este special conceput pentru ca aceasta sa poata fi utilizata pe drumuri accidentate, greu accesibile. De asemenea, exista si concursuri dedicate celor care pedaleaza biciclete MTB.

Astfel de biciclete pot fi achizitionate cu o reducere de 800 lei prin intermediul celor de la racingbikeshop. De asemenea, transportul este gratuit iar livrarea se realizeaza in 24 ore.

Pentru a afla mai multe detalii despre aceste avantaje acceseaza site-ul celor de la racingbikeshop sau vino in cel mai mare showroom de biciclete din Arad.

Ponturi pentru a putea circula cu bicicleta pe timp de iarna

Venirea anotimpului rece si implicit a iernii nu presupune neaparat renuntarea la bicicleta ci, adaptarea bicicletei si a stilului de mers la conditii de iarna.

Principalele ponturi care trebuie avute in vedere pentru a putea circula cu bicicleta in conditii de siguranta pe timp de iarna sunt urmatoarele:

  • Schimbarea anvelopelor. La fel ca in cazul autoturismului, si anvelopele bicicletei trebuie schimbate o data cu venirea anotimpului rece. Anvelopele utilizate pe timp de iarna trebuie sa fie special concepute pentru asta.
  • Utilizarea unui sistem de lumini cat mai puternic. Avand in vedere ca pe timp de iarna vizibilitatea este deseori scazuta dar si faptul ca se intuneca destul de repede pe timp de iarna trebuie ca bicicleta sa fie dotata cu un sistem de lumini care sa faca vizibila bicicleta si in conditii de luminozitate scazuta.

Lantul bicicletei trebuie sa fie lubrifiat cu un ulei adecvat pentru anotimpul rece. In cazul in care este ignorat acest pont exista riscul ca bicicleta sa mearga mai greu.

  • Dupa fiecare utilizare a bicicletei pe timp de iarna trebuie ca aceasta sa fie curatata pentru a putea indeparta materialul antiderapant aflat pe drumuri pe timp de iarna.
  • Iarna nu este anotimpul destinat aventurilor pe bicicleta. Acest lucru inseamna ca trebuie evitate pe cat posibil traseele care nu sunt cunoscute.

Concluzii

Bicicleta este unul dintre cele mai utilizate mijloace de transport. Aceasta ofera foarte multe avantaje celor care o folosesc, deplasarea rapida mai ales in cazul in care este aglomeratie fiind unul dintre cele mai importante avantaje.

Daca bicicleta este adaptata conditiilor de mers pe timp de iarna si daca se respecta sfaturile cu privire la modul in care trebuie condusa, atunci aceasta poate fi utilizata fara nici un fel de problema si in sezonul rece.

#biciclete MTB, #mountain bike , #Magazine sport