Fitness sau arte martiale? Imbina-le in Body Combat

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 00:00
7418 citiri
Fitness sau arte martiale? Imbina-le in Body Combat

Body Combat este un sport aparte, ce imbina fitness-ul cu artele martiale. Vei fi mult mai increzator, odata ce intri in cercul celor care se mentin in forma in acest mod, dar trebuie sa ai totusi grija: practicat in exces, Body Combat da dependenta, te avertizeaza specialistii.

Acest stil de fitness este, practic, o combinatie intre diferite arte martiale precum karate Ju-jitsu, kick box, muai-tay, capoeira si taekwondo.

"Body Combat poate fi definit ca unul dintre cele mai complexe antrenamente cardio pe care le avem la centrele World Class Romania, dar si la nivel global. World Class Romania are exclusivitate asupra acestui concept realizat de Less Mills Nordic, din Suedia. Asta inseamna ca, in Romania poti practica adevaratul Body Combat doar la centrele World Class Romania", a declarat Peter Ambjorn, Product Manager si instructor la World Class Romania.

Potrivit specialistului, "acest sport iti imbunatateste functiile cardiace dar si cele pulmonare, reducand riscul imbolnavirii cardiace. De asemenea iti tonifica si formeaza fiecare dintre grupele-cheie de muschi din corp. In plus te ajuta sa arzi calorii, sa iti imbunatatesti capacitatea de coordonare".

Printre beneficii se numara si imbunatatirea rezistentei osoase, imbunatatirea posturii corporale, dar si efectele asupra starii psihice: practicand acest sport vei avea mai multa incredere in tine, spune Peter Ambjorn.

"Increderea in tine este sustinuta, de fapt, de catre orice tip de antrenament care iti pare o provocare deoarece elibereaza endorfine, care te fac sa te simti bine si indeparteaza stresul", sustine instructorul de Body Combat, care subilinaza, insa, ca Body Combat nu este un program de auto-aparare.

Cu toate acestea, daca ai dubii cu privire la sanatatea ta sau la densitatea osoasa, cel mai bine ar fi sa consulti un doctor inainte de a incepe acest program, te sfatuieste Ambjorn.

Diferenta intre Body Combat si CXWORX sau Body Pump, de la Les Mills

Body Pump si CXWORKS se concentreaza pe o singura grupa musculara, la fiecare curs, sporind rezistenta pe aceasta zona. Body Combat este axat mai mult pe exercitii cardiovasculare si te ajuta sa arzi foarte multe calorii. Exercitiile, executate corect si zilnic, au ca rezultat 753 de calorii arse zilnic, in 55 de minute, spune specialistul.

Desi pare tentant, el nu te sfatuieste sa faci mai mult de doua-trei antrenamente pe saptamana.

"Body Combat poate crea dependenta, dar va recomand sa nu exagerati", a declarat Peter Ambjorn.

Cum decurge un curs de Body Combat

Cu muzica antrenanta pe fundal si instructori dedicati, aplici toate loviturile din artele martiale pentru a arde calorii si a executa un curs de cardio-fitness ca la carte.

"La fel ca oricare alt program Les Mill, o data la trei luni coregrafia si melodiile se schimba, ca sa nu te plictisesti", sustien oficialul World Class.

Nu uita sa bei apa, in tot acest timp

Desigur, un antrenament atat de solicitant iti impune sa bei multa apa.

"Cu cat nivelul apei din corp scade, cu atat creste riscul supraincalzirii si risti sa te ranesti in timpul orelor de curs sau chiar sa ti se faca rau", completeaza instructorul.

Body Combat, un sport pentru oricine

Acest sport se adreseaza oricui, cu un nivel moderat al conditiei fizice. Mai mult, pentru ca miscarile sunt simple, nu ai nevoi nici macar de o capacitate sporita de coordonare, "Tot ce trebuie sa faci este sa incerci si sa nu te dai batut", te sfatuieste Peter Ambjorn.

#fitness arte martiale, #sport complex, #fitness World Class, #Peter Ambjorn World Class , #Program fitness