Cele mai bune statiuni de schi din intreaga lume

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 16:28
3797 citiri
Cele mai bune statiuni de schi din intreaga lume

Cele mai potrivite statiuni pentru practicarea sporturilor de iarna sunt, bineinteles, si cele in care, de-a lungul timpului, s-au organizat Jocurile Olimpice de Iarna.

Iata o lista a celor mai bune locatii de schi din intreaga lume, clasament realizat de Cheapflights si preluat de Reuters.

Innsbruck - Austria

Innsbruck a fost gazda, in doua randuri, a Jocurilor Olimpice de Iarna din 1964 si 1976. La primele Jocuri Olimpice organizate in Austria nu exista foarte multa zapada si atunci organizatorii au fost nevoiti sa aduca 40.000 de metri cubi de zapada cu ajutorul armatei.

Capitala regiunii Tirol, Innsbruck este considerata una dintre destinatiile de top pentru practicarea sporturilor de iarna din intreaga Europa. Axamer Lizum, una dintre localitatile ce au fost modernizate pentru JO din 1976, are o mare varietate de partii de schi, pentru orice nivel de dificultate. In plus, turistii se pot relaxa in excursii de o zi la Viena, Salzburg sau castelele bavareze.

St.Moritz - Elvetia

Considerata una dintre cele mai importante destinatii pentru practicarea sporturilor de iarna din intreaga lume, St Moritz a fost gazda Jocurilor Olimpice de cinci ori pana in prezent. La St. Moritz s-au organizat primele JO dupa Cel de-al doilea razboi Mondial, fiind un eveniment special pentru intreaga lume.

Garmisch Partenkirchen - Germania

Aflata la granita dintre Austria si Germania, aceasta provincie permite schiorilor, pe anumite partii, sa treaca dintr-o tara in alta. Garmisch Partenkirchen este situata langa cel mai mare munte din Germania, cunoscut sub numele Zugspitze.

Chamonix - Franta

Chamonix a fost gazda primelor Jocuri Olimpice organizate in anul 1924, desi concursului a purtat o alta denumire "Saptamana sporturilor de iarna". Situata langa Mont Blanc, Chamonix este considerata de multi sportivi cea mai buna statiune de schi din Alpii Francezi.

Whiteface Mountain - New York, SUA

Primele Jocuri Olimpice de Iarna organizate in SUA s-au desfasurat in aceasta locatie. Evenimentul a fost deschis oficial de catre Franklin D. Roosevelt in 1932. Aceasta regiune gazduieste, in prezent, peste 35 de km de trasee de schi si 87 de partii de schi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cele mai bune statiuni schi, #top statiuni schi, #clasament statiuni schi , #Ski