Ce trebuie sa stii despre regulile si armele folosite in jocul de Airsoft

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 10:15
2969 citiri
Ce trebuie sa stii despre regulile si armele folosite in jocul de Airsoft
Foto: Pixabay

Dezvoltat in Japonia anilor '80, jocul de airsoft a aparut din dorinta omului de a-si exersa unul dintre instinctele de baza, care sunt inscrise in ADN-ul sau: acela de vanator.

Pe o piata restrictiva si limitativa a armelor si munitiilor, acest tip de sport le ofera celor interesati posibilitatea de a detine si manevra replici ale armelor reale, fara a avea un efect letal, asa cum se intampla in cazul celor reale.

Iata cateva dintre informatiile de care aveti nevoie pentru a intelege cat mai bine acest sport, atat de captivant.

Airsoftul- jocul de testare a capacitatilor umane de lupta

Trebuie mentionat ca acest sport este unul in care nu se folosesc munitii letale, ci niste bile din plastic, care au inlocuit gloantele reale.

De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe principii de functionare, cum ar fi: actionare manuala, gaz, CO2 si electrica.

Inca din primii ani de la aparitia acestui joc si a replicilor dedicate acestei activitati, japonezii au patentat un nou tip de replici cu propulsie electrica pe care le-au denumit AEG (Automatic Electic Gun), acesta fiind si astazi cele mai populare si eficiente replici de airsoft.

Desigur, magazinele care comercializeaza astfel de produse, specializate in arme si accesorii de/pentru Airsoft, ofera o vasta gama de modele nu doar pentru jucatorii acestui sport, ci si pentru pasionatii de arme in general care-si doresc sa-si imbunatateasca colectia cu replici ale unor arme reale celebre.

Armele de airsoft pot fi folosite si in reconstituirile unor batalii istorice (reenact), tocmai pentru ca sunt identice ca forma si greutate.

Pentru fanii jocului de airsoft exista o multitudine de scenarii care pot fi puse in practica, incepand cu Skirmish/Speedball (jocuri de scurta durata care se bazeaza in mod deosebit pe viteza) si terminand cu Milsim (jocuri cu o durata de chiar 60 de ore, cu scenarii elaborate, complexe, mult roleplay si cu un dress code bine stabilit si obligatoriu).

Foto: Pixabay

Cum sa-ti alegi arma de airsoft

In functie de rolul pe care doresti sa il ai pe teren (scout, rifleman, sniper sau gunner) si de bugetul pe care il ai la dispozitie, iti vei alege replica de airsoft.

Daca esti incepator, ar fi foarte bine sa apelezi la ajutor specializat, iar daca mergi in magazinele care comercializeaza arme Airsoft o sa primesti sfaturi de la adevarati profesionisti, astfel incat sa-ti alegi arma care sa te reprezinte.

Chiar daca te costa mai mult, alege o replica fiabila, precisa si care sa fie o copie fidela a acesteia, astfel incat sa te simti pe campul de lupta exact asemenea unui combatant.

Trebuie sa inveti neaparat cum se manipuleaza o astfel de arma, care ii este sistemul de tragere (daca este bazat pe un sistem cu arc, gaz, CO2 sau electric) si daca iti pune in evidenta tactica si strategia pe care o abordezi.

Desi pare a fi o alegere dificila, cu ajutorul specialistilor de la Airsoft.ro o sa-ti poti alege exact acea arma care sa te reprezinte si care o sa te faca invincibil pe terenul de joaca.

In plus, jocul de airsoft nu inseamna doar arme, ci si o serie de diverse accesorii precum imbracaminte speciala de camuflaj si protectie, sisteme de comunicare intre combatanti, de genul transmitatoare radio performante, sisteme optice pe timp de zi sau noapte precum si alte accesorii necesare practicarii acestei activitati cum ar fi incarcatoare si acumulatori pentru arme, curele, genti si produse de mentenante si upgrade.

Acest joc ofera jucatorilor indiferent de varsta, sex sau statut social absolut toate senzatiile si trairile extreme pe care le simte un combatant pe campul de lupta, respectandu-se, insa, in totalitate, nivelul de protectie si siguranta.

Indiferent de modul in care alegi sa te bucuri de acest joc, rezultatul va fi acelasi: ADRENALINA IN STARE PURA!

#arme jocuri Airsoft, #magazine arme accesorii Airsoft , #Sporturi extreme