Cum poti sa vezi adevarata fata a angajatilor

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 00:00
1992 citiri
Cum poti sa vezi adevarata fata a angajatilor
Snow kayaking

Dupa cateva zile de teambuilding, un manager se va alege cu o echipa mai fericita si mai unita. Insa sefii care vor sa vada care sunt adevaratii lideri din companie si sa studieze caracterul si personalitatea angajatilor trebuie sa aleaga un teambuilding plin de adrenalina.

Termenul de teambuilding a aparut in Romania la cativa ani buni dupa revolutie. A fost asociat din start cu termeni specifici, outdoor si indoor, precum si cu activitati precum: rapel, tiroliana, catarari si escalade, diverse jocuri etc.

In timp, au aparut diverse firme care organizeaza astfel de activitati pentru grupuri de angajati, elevi sau, pur si simplu, prieteni. Abia in urma cu cinci-sase ani a inceput nisarea acestor companii.

"Putem vorbi azi, in mod separat, de programe de teambuilding de aventura, extreme sau combinate", explica Radu Tanase, organizator de activitati outdoor si instructor in cadrul Extreme Zone Adventure, una dintre cele mai cunoscute firme din domeniul teambuilding-ului extrem.

Rafting si speoturism

In opinia lui Tanase, exista doua categorii de persoane care aleg astfel de activitati: cei care vin cu tot colectivul de munca si amatorii de senzatii tari, veniti in grupuri de prieteni sau cu familiile.

Dintre activitatile extreme, cel mai des intalnire intr-un teambuilding sunt cele ce tin de alpinism si rafting-ul.

"Cu mult in urma lor, putem aminti de speoturism, specific judetului Bihor, de turele off-road cu ATV-urile, zorbing si programele de ski in combinatie cu airboarding-ul, iarna", mai spune Tanase.

Prima specializare a lui Tanase a fost cea de ghid de rafting, asa ca traseul de la Bulz la Vadu Crisului a fost si a ramas cel mai des folosit in teambuilding-urile axate pe acest sport.

O alta zona in care Extreme Zone Adventure isi duce foarte des clientii este Defileul Crisului Repede.

Frica si adrenalina

Cine crede ca teambuilding-urile extreme sunt alese de manageri doar pentru a-si distra intr-un mod inedit angajatii se inseala. Acestia cauta sa afle adevarata fata a oamenilor lor si sa-si identifice liderii.

"Cand scoti omul din mediul lui si il supui unor experiente inedite in mijlocul naturii, fiecare isi arata adevarata fata, adevaratul caracter si personalitatea", mai spune Tanase.

Unele dintre cele mai tensionate momente sunt cele din programele de supravietuire. Intr-o bezna totala, in mijlocul padurii, instructorii aud incontinuu intrebari precum: "Pe bune acum, cand o sa mergem la cabana? Ai vorbit serios cand ne-ai zis ca o sa dormim in padure? Cati ursi sunt in zona?".

"Sunt foarte haioase si interesante povestile lor dimineata, cand descriu tot ce au simtit si auzit prin padure cat au stat de planton la focul de veghe", mai spune instructorul.

#sport extrem, #teambuilding extrem, #teambuilding aventura, #extreme zone adventure , #Sporturi extreme