Iubesti muntele? Iata cateva sporturi extreme despre care n-ai auzit niciodata

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 00:00
7208 citiri
Iubesti muntele? Iata cateva sporturi extreme despre care n-ai auzit niciodata
Escaladare pe gheata

Aproape toti muntii Europei sunt acoperiti de zapada, asa ca iarna aceasta se anunta a fi perfecta pentru iubitorii de sporturi extreme. Cu putina imaginatie, vei afla ca activitatile din acest sezon pot fi nelimitate.

Un mixt intre schi, snowboarding, hayaking, escaladari si sky diving nu poate avea ca rezultat decat cele mai neobisnuite sporturi extreme de iarna. Iata cateva dintre cele mai atractive astfel de activitati, selectate de Discovery.com.

Wingsuit Base Jumping

Daca ai sarit de pe macarale, poduri si diverse cladiri, ar fi cazul sa treci la nivelul urmator si sa incerci sky diving. In acest sport nu exista loc pentru erori, o singura secunda pierduta in deschiderea parasutei putand fi fatala.

Daca vei supravietui, te invitam sa combini base jumping cu un wingsuit (costum cu aripi). Acest sport este o inventie extraordinara care iti da posibilitatea sa zbori de unul singur. Rezultatul este extrem si, bineinteles, nu este recomandat celor slabi de inger.

Helskiing

Iata o combinatie inedita de activitati extreme. Schiorii aflati la un nivel avansat, dar si snowboarderii, pot ajunge pe terenuri virgine, unde zapada este neatinsa de piciorul omului, cu putin ajutor din partea unui elicopter.

Aparatul ii va arunca pe bravii pasageri pe varful unui munte, lasandu-i in voia sortii pentru a explora minunatele peisaje de iarna. In timp ce aluneca pe schiuri, bineinteles.

Kite Snowboarding

Daca vrei sa incerci kite snowboarding (snowboard cu zmeul), trebuie sa lasi in voia vantului care te va purta pe deasupra zapezii. Nu vei avea nevoie doar de putere in partea inferioara a corpului, ca in cazul snowboardingului, ci va trebui sa dai dovada de coordonare si in partea superioara. In plus, vei avea nevoie de tarie de spirit in cazul in care zmeul va fi ridicat de vreo rafala de vant neasteptata.

Escaladare pe gheata

Probabil ca stii cum reactioneaza gheata la impact - se sparge, iar intregul bloc de gheata se poate rupe in bucati. Ei bine, acest lucru nu-i opreste pe aventurieri. Cataratorii pe gheata, echipati corespunzator, cauta munti inghetati sau cascade de gheata pe care sa le cucereasca.

#sporturi extreme, #sport extrem iarna, #sport extrem munte, #sport extrem zapada , #Sporturi extreme