Sporturi extreme: Locuri unde adrenalina atinge cote maxime

Luni, 05 Martie 2012, ora 19:16
2150 citiri
Sporturi extreme: Locuri unde adrenalina atinge cote maxime

Adrenalina este cuvantul de ordine pentru sporturile extreme. Curse de ciclism de 4.800 de km, cel mai greu traseu pentru enduro sau Campionatul Mondial de cararari pe Gheata ar putea reprezenta concediul ideal pentru iubitorii sporturilor extreme.

Iata, care sunt cele mai bune locuri pentru practicarea sporturilor extreme:

Curse de caini, Iditarod Trail in Alaska

"Considerata ultima mare cursa de pe Pamant", Iditarod Trail era initial o ruta de aprovizionare. In 1925, cand a izbucnit difteria in Nome, 20 de oameni si 150 de caini s-au ocupat de livrarea medicamentelor din Anchorage, scrie Reuters.

Incepand cu 1973, in fiecare an, echipe cu 12-16 caini se pregatesc pentru 150 de km de tundra si teren stancos.

Poarta Iadului, Il Ciocco, Toscana, Italia

Ascuns in muntii Toscanei, Poarta Iadului este unul dintre cele mai dificile trasee de enduro din lume.

Traseul a fost conceput in 2006 de catre legendarul Fabio Fasola, el spunand ca intentioneaza sa faca diferentierea intre concurentii buni si cei extraordinari.

Traseul Poarta Iadului continua sa respecte scopul, in 2010 dintre cei 103 participati la cursa doar doi au trecut linia de sosire.

Campionatul Mondial de catarari gheata - Kirov, Rusia

Catararea pe gheata este un sport total diferit de catararea pe pereti de stanca.

Catararile pe pereti de gheata, cu mainile goale si coltari in picioare, ar parea de neconceput pentru unii. Pentru altii, este o dovada de curaj, forta si talent.

Cursa de ciclism Across America

Mai lunga decat Tour de France, cursa Across America acopera 4.800 de km.

La acesta cursa pot participa atat amatori si profesionisti, biciclisti tineri sau mai in varsta, persoane fizice, societati sau echipe, atat timp cat reusesc sa termine cursa in noua zile.

Pentru cei care participa la cursa pe cont propriu ar trebui sa parcurga 560 de km pe zi, echipele putand fi formate din maxim opt membri.

Badwater Ultramarathon

In cursa Badwater startul se da la 86 de metri sub nivelul marii si se incheie dupa parcurgerea unei distante de 216 km, la baza Muntelui Whitney, la o altitudine de 2.548 metri.

Badwater Ultramarathon este considerata una dintre cele mai grele curse din lume tinand cont ca temperaturile pot urca si pana la 49 grade Celsius in luna iulie, perioada in care este de obicei organizata cursa.

Participantii care resusesc sa treaca linia de sosire in 60 de ore primesc o medalie si dreptul de a se lauda ca au finalizat cea mai dificila cursa din lume.

#sporturi extreme locatii, #locuri sporturi extreme, #competitii sporturi extreme, #locuri practicat sporturi extreme , #Sporturi extreme