Vrei adrenalina? Incearca sporturile extreme de oras

Sambata, 10 Martie 2012, ora 00:00
3429 citiri
Vrei adrenalina? Incearca sporturile extreme de oras

Esti satul de rutina si iti doresti un mijloc de a evada din probleme si grijile care te-au apasat pe parcursul saptamanii? Poate ca este timpul sa incerci putina adrenalina.

Business24 iti recomanda cateva sporturi care iti vor capta cu siguranta toata atentia si care iti vor aduce foarte multe satisfactii. Este vorba despre sporturile extreme de oras.

Desi aceasta denumire ii poate speria pe cei care nu sunt obisnuiti cu astfel de activitati, sporturile extreme nu sunt neaparat periculoase, daca sunt practicate ca la carte.

De exemplu, Parkour sau Free Running si Skateboardingul sunt doar cateva din sporturile care pot fi practicate chiar si in Bucuresti.

Parkour

Parkour este arta de a fugi. Reprezinta o activitate care se concentreaza pe rapiditatea si eficienta cu care se pot depasi obstacole, in fuga.

Parkour se poate parctica si in natura, insa majoritatea practicantilor prefera orasul datorita diversitatii obstacolelor pe care le pot intalni pe traseu.

Promotorul acestei discipline fizice este David Belle, cel care i-a oferit si numele. In urma popularizarii disciplinei, mai ales prin documentarul Jump London, urmat apoi de Jump Britain, au aparut mai multe ramuri bazate pe aceasta disciplina, cea mai populara din ele fiind Free Running. Spre deosebire de Parjour, Free Running pune mai mult accent pe spectaculozitatea miscarii, in defavoarea eficientei.

Motto-ul Parkour este "to be and to last". Asadar, indiferent de varianta care te atrage cel mai mult, regula estentiala a acestei discipline este sa nu faci niciodata miscari de care nu esti sigur. Pentru a egala performantele unui profesionist, este nevoie de mult antrenament.

Asadar, inainte de a incepe sa practici aceasta activitate, trebuie sa inveti sa te antrenezi fara sa te ranesti, iar aceste informatii le poti obtine de la comunitatea Parkour din Romania.

Pe site-ul comunitatii, Traceurs.ro, sunt publicate anunturi cu privire la workshopuri si alte activitati de grup unde ai sansa sa te imprietenesti cu practicantii acestei activitati si sa inveti secretele acestei discipline.

Skateboarding

Skateboardingul este unul dintre cele mai practicate sporturi extreme de catre tineri, in oras. Datorita popularitatii de care se bucura, in ultimii ani, autoritatile locale au construit parcuri speciale pentru practicarea acestei activitati, atat in Bucuresti cat si in alte orase din tara.

Parintele skateboardingului este Larry Stevenson, realizatorul unui ghid pentru surferi, care a dorit sa promoveze "surful pe uscat".

Principalele locuri de intalnire pentru skaterii din Bucuresti sunt parcurile Herastrau, IOR, Eroilor, Tineretului, zona din fata Teatrului National sau pe treptele din fata Academiei Militare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sporturi extreme Bucuresti, #Parkour Bucuresti, #Free Running Bucuresti, #Skateboard Bucuresti , #Sporturi extreme