Team Adventure: Romania a devenit destinatia "salbatica" a strainilor

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 00:00
2941 citiri
Team Adventure: Romania a devenit destinatia "salbatica" a strainilor
Snowkite

Parapanta, zbor cu balonul cu aer cald, ATV, snowkite sunt doar cateva dintre sporturile extreme ce pot fi practicate in jurul Brasovului si pe Valea Prahovei. Oferta este atat de generoasa, incat aventurierii straini si companiile din afara Romaniei aleg tara noastra pentru o vacanta de iarna plina de adrenalina.

Cand am vorbit cu Dan Panturu, administratorul Team Adventure, una dintre cele mai vechi si mai mari companii care organizeaza activitati extreme in muntii Romaniei, acesta facea escalada cu angajatii Heineken.

Daca muntii ar fi fost inghetati, ar fi putut face "ice climbing" sau catarare pe gheata, insa chiar si la temperaturile actuale activitatile de iarna ce pot fi realizate la munte sunt nenumarate.

"Clientii se impart in doua categorii: corporate, cei care vin pentru teambuilding-uri, si turistii de aventura. In ambele cazuri, avem foarte multi clienti straini, deoarece Romania a inceput sa fie privita ca o foarte importanta destinatie turistica salbatica, lucru ce a devenit rar in Europa", a declarat Panturu, adaugand ca a avut printre clienti si compania Ursus Polonia.

Zbor cu balonul si cu avionul ultra usor

Unul dintre sporturile de iarna de aer ce pot fi practicate in jurul Brasovului este parapanta, un salt costand 50 de euro. "Acasta activitate se practica cel mai bine vara si in sezonul rece, cand sunt curentii de aer cei mai stabili", mai spune Panturu.

De asemenea este foarte cautat zborul cu balonul cu aer cald, lansarea avand loc de pe aerodromul din Ghimbav, judetul Brasov. Pentru aceasta activitate trebuie sa scoateti din buzunar 700 de euro. Tot iarna se practica si zborul cu avionul ultra usor, care costa intre 120 si 180 de euro.

Daca tot suntem la categoria sporturilor aeriene, trebuie sa stiti ca in sezonul rece puteti incerca si bungee-jumping la Cheile Rasnoavei, insa doar daca temperatura este de minim 0 grade Celsius.

Dintre sporturile de iarna de apa, Panturu spune ca se poate practica doar raftingul, sport foarte periculos in sezonul rece.

Cu zmeul pe zapada

La mare cautare in timpul iernii este snowkite-ul, un sport care presupune alunecarea pe orice teren fara obstacole, fie acesta si plin de zapada, cu ajutorul unui zmeu. "Posibilitatea de a explora zone noi, neumblate de nimeni si de a schia pe zapada nebatuta de alti schiori, confera snowkiting-ului un farmec aparte", spun reprezentantii Team Adventure.

De asemenea, ATV-ul si offroad-ul se practica fara limita in muntii Romaniei. Farmecul acestor activitati sta in explorarea unor zone cu adevarat salbatice, unde zapada nu a fost calcata de picior de om.

Celor care deja iubesc schiul traditional, Panturu le recomanda schiul de tura. Diferenta consta in faptul ca poti escalada terenuri accidentate si nu esti limitat la a cobori, ci poti si sa urci pe munte.

Pentru a practica acest sport, ai nevoie de un echipament special, care contine si asa-zisele "piei de foca".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sport iarna, #iarna munte, #vacanta munte, #sport extrem romania, #snowkite romania, #snowboard romania, #team adventure , #Sporturi iarna