Finala Cupei Europa League: Meci castigator pentru turismul romanesc?

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 13:25
2246 citiri
Finala Cupei Europa League: Meci castigator pentru turismul romanesc?

Finala Cupei Europa League aduce peste 30.000 de turisti in Romania, si alte cateva sute de mii vor urmari evenimentul in transmisiuni televizate in intreaga lume. Miza Romaniei? Turismul.

Insa in aceeasi masura in care cei peste 30.000 de turisti straini ar putea deveni fie ambasadori ai turismului romanesc, ei pot deveni si cei mai virulenti critici.

"Opinia lor nu va putea fi schimbata ulterior nici cu milioane de euro dati pe romovarea internationala a Romaniei", se arata intr-un comunicat trimis de Federatia Patronatelor din Turism si Servicii.

Cum s-a pregatit Bucurestiul sa devina capitala fotbalului european

Sustinatorii celor doua echipe, Atletico Madrid si Athletic Bilbao, vor fi preluati de la aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, cu autobuze si dusi in zonele pentru fani. Ei vor primi la aeroport pliante cu informatii utile despre Bucuresti, printre care numerele de urgenta, harta capitalei si a Arenei Nationale, puncte de atractie turistica sau datele de contact ale Ambasadei Spaniei.

Suporterii celor doua echipe vor avea locuri diferite de intalnire, fanii Atletico Madrid intalnindu-se in Piata George Enescu, pe cand cei care sustin Ateltico Madrid se vor intalni in Piata Costitutiei.

In zonele destinate suporterilor, vor fi organizate spatii pentru activitati sportive si divertisment, unde vor fi concerte ale artistilor romani, cu animatori vorbitori de limba spaniola, dar si standuri de promovare a Capitalei, precum si o "zona gastronomica". Zonele vor fi delimitate cu garduri speciale si vor avea apa potabila si toalete ecologice, scrie Mediafax.

Suporterii care nu vor merge la stadion vor putea viziona finala in Piata Constitutiei unde vor fi instalate patru ecrane gigant. Alte ecrane vor fi amplasate, potrivit Primariei Sectorului 6, in parcurile Drumul Taberei si Crangasi.

Channel 5 deschide transmisia de la finala Europa League cu "Palatul Parlamentului

Intr-o scrisoare adresata Camerei Deptatilor, reprezentantii postului britanic de televiziune Channel 5 solicitau permisiunea de a incepe transmisia finalei Europa League cu imagini din "Palatul lui Ceausescu".

Dupa discutii aprinse in Parlamentul Romaniei, solicitatarea jurnalistilor britanici cu privire la filmarea in regim de gratuitate, deputatii au permis acestora sa realizeze materialul.

Cati bani castiga Romania din finala Europa League

Peste 40.000 de turisti vor veni la Bucuresti pentru finala cupei Ligii Europa, a declarat pentru Business24, Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor de Turism si Servicii (FPTS).

Hotelurile din Bucuresti sunt ocupate in proportie de 90-100%, potrivit specialistilor chestionati de Business24. Fanii fotbalului care vor veni la Bucuresti sa vada finala Ligii Europa, vor cheltui in aceasta perioada cinci milioane de euro.

Sangele latin al fanilor veniti sa vada finala Ligii Europa de la Bucuresti, ii va impinge catre cheltuiala. Turistii vor scoate din buzunare, in aceasta perioada, aproximativ cinci milioane de euro, a declarat pentru Business24 presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS), Dan Matei Agathon.

Hotelurile isi vor fi adjudecat in jur de patru milioane de euro de la turistii veniti la Bucuresti, potrivit lui Agathon. "Restul de bani se va duce pe restaurante, suveniruri si bilete", a spus presedintele FPTS.

Agathon spune ca de organizarea acestui eveniment depinde in mare masura si viitorul turismului in Bucuresti, care intr-un viitor optimist ar trebui sa primeasca un milion de turisti pe luna.

"Peste 1.000 de ziaristi straini vor fi prezenti la Bucuresti", a spus Agathon, care a mentionat ca un articol favorabil Bucurestiului valoreaza mai mult decat un o reclama difuzata la Euronews.

Ca efort de organizare din partea autoritatilor romane, Agathon compara finala Ligii Europa cu summit-ul NATO sau cu circuitul de monoposturi din competitia AutoGP, din jurul Palatului Parlamentului.

#cupa Europa League, #finala Europa League, #organizare Cupa Europa League, #organizare finala Europa League , #Sporturi