Intre arta si functionalitate: Bicla Craft, un mod inedit de a pedala prin Bucuresti (Video)

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 00:02
4234 citiri
Intre arta si functionalitate: Bicla Craft, un mod inedit de a pedala prin Bucuresti (Video)
Foto: Indiegogo

Trei ani le-a luat romanilor de la Craft Bicycle sa realizeze o bijuterie velo intr-un stil mai mult decat original.

Bicicleta creata de startup-ul bucurestean se dovedeste unul dintre cele mai elegante vehicule de transport urban, iar caracteristicile sale pot lasa cu gura cascata orice iubitor al plimbarilor pe 2 roti, relateaza Luxatic.

Nu e de ici de colo sa petreci 60 de ore mesterind manual la realizarea unui cadru de bicicleta, dar efortul a fost necesar pentru fiecare din exemplarele XX si XY create de Craft Bicycle.

Aceasta si pentru ca mterialul ales pentru construirea biclei "Made in Romania" este unul cu totul si cu totul original: bambus.

Alegerea lui a fost una inspirata, in conditiile in care bambusul are cateva calitati pe care echipa Craft Bicycle le-a scos perfect in evidenta: rezistenta la sarcini mari, nu prezinta fisuri in fibra, creste extrem de rapid si atenueaza socurile in timpul mersului.

Este drept ca imbinarile au beneficiat si de o serie de elemente de aluminiu 7075, folosit in industria aeronautica, ca si de ceva rasini naturale special create de constructori.

Designul biclei Craft este unul retro, aspectul sau sic fiind imbunatatit de alegerea unor pneuri Schwable Delta Cruiser cu aspect clasic. Biclele XX si XY sunt promovate de tinerii din echipa Craft Bicycles pe site-ul Indiegogo in cautarea finantarii pentru trecerea la produse de serie.

Biclele sunt echipate cu elemente Shimano, garantand un bun comportament in timpul mersului si un nivel de performanta ridicat. Practic, pentru 980 de euro ai sansa de a-ti comanda de pe acum un vehicul care va fi creat in conformitate cu masurile tale corporale garantand o rezistenta indelungata in timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#startup romanesc, #Craft Bicycle, #bicicleta bambus, #modele bicicleta Craft Bicycle , #Sporturi