O vacanta sanatoasa pentru copii

Marti, 26 Iunie 2007, ora 11:33
896 citiri

Sportul si timpul petrecut cu familia le distrag copiilor atentia de la calculator sau televizor si vei evita sa creasca in greutate din cauza energiei neconsumate in fata monitorului, spun specialistii.


Televizorul incurajeaza sedentarismul

"Exista o legatura clara intre timpul pe care copiii il petrec in fata televizorului sau a computerului si obezitate, asa ca este important sa limitezi aceste activitati la mai putin de doua ore pe zi", te sfatuieste Amy Bohn, medic la University of Michigan Health System, citata de site-ul Medical News Today. Daca le reduci timpul petrecut in fata calculatorului, copiii vor fi nevoiti sa iasa la joaca, mai spun specialistii.

Sportul consuma energia

Activitatile fizice nu ar trebui sa fie un chin pentru cei mici, care au destula energie de consumat. "Copiii nu-si consuma energia stand pe scaun la birou.

Daca ii inscrii in timpul verii la diferite sporturi, eviti sedentarismul, obezitatea, dependenta de calculator sau televizor", spune psihologul Cristiana Levitchi.

Specialistul recomanda inotul, tenisul si mersul cu rolele sau bicicleta. La fel de bune pentru copii sunt si sporturile de echipa sau taberele scolare in care se fac diverse activitati.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=311080/ target=_blank>EvenimentulZilei</a>)