Condescu, scos de sub urmarire penala in dosarul contractului de cesiune cu SNLO

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 08:47
1045 citiri
Condescu, scos de sub urmarire penala in dosarul contractului de cesiune cu SNLO
Sursa foto: Realitatea.net

Presedintele Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, a declarat, marti, ca DNA a dat neinceperea urmaririi penale in cazul sau, in dosarul ce a vizat un contract de cesiune prin care echipa de fotbal a primit, in 2011, 1,7 milioane lei de la fosta SNLO, bani destinati tichetelor de masa ale minerilor.

Presedintele Consiliului de Administratie de la Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, a declarat corespondentului Mediafaxca a primit o informare oficiala de la DNA, in care se mentioneaza ca procurorii au decis neinceperea urmaririi penale in cazul sau si a altor doi fosti directori de la fosta Societate Nationala a Lignitului Oltenia, invinuiti in dosar.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus si scoaterea de sub urmarirea penala a celor trei.

Fostul director general de la SNL Oltenia Daniel Burlan si fostul director economic Daniel Olaru erau acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, iar Condescu era considerat complice al celor doi in derularea unui contract de cesiune de creante incheiat intre SNLO, Pandurii Targu Jiu si Edenred SRL, o firma care livra tichete de masa minerilor din sindicatele conduse de Marin Condescu.

Marin Condescu a fost audiat in acest dosar, in luna iulie, dupa ce politisti si comisari de la Garda Financiara au facut perchezitii la sediului clubului de fotbal.

"Lucrurile stau asa cum am spus dintotdeauna, ca la Pandurii toate contractele s-au derulat cu respectarea legislatiei. Am spus mereu ca nu sunt probleme, ci doar rele intentii din partea unora. Este o veste nemaipomenita pe care o primim acum, inaintea meciului dificil pe care il avem cu Fiorentina in Europa League, unde speram sa ii facem fericiti pe fanii nostri", a afirmat Condescu.

Condescu, vizat si in alte dosare de procurori

Totusi, conform acestuia, rezolutia dispusa de procurorii DNA vizeaza doar o parte din plangerile depuse impotriva sa de conducerea Complexului Energetic Oltenia.

In luna iunie, conducerea Complexului Energetic Oltenia a anuntat ca a depus trei plangeri la Politia Gorj impotriva lui Condescu, una dintre ele vizand modul in care fosta SNLO, parte a CE Oltenia, a incheiat un contract de cesiune cu firma Edenred pentru ca aproximativ 1,7 milioane lei sa ajunga la Pandurii Targu Jiu, bani destinati tichetelor de masa ale minerilor.

In 7 octombrie, politistii au facut din nou perchezitii la Clubul Pandurii si la locuinta din Targu Jiu a lui Marin Condescu, in baza unor noi plangeri depuse de conducerea CE Oltenia impotriva acestuia, presedintele CA de la Pandurii declarand ca nu exista probleme de legalitate in folosirea fondurilor de la echipa de fotbal.

Ancheta vizeaza modul in care Condescu ar fi luat un credit bancar de 500.000 de euro, ar fi dat banii clubului, iar ulterior i-ar fi recuperat fara sa evidentieze aceste operatiuni in contabilitate, acesta fiind acuzat de spalare de bani, fals si uz de fals. Ulterior, Condescu a declarat ca, in total, a facut credite, in ultimii ani, in valoare de 1,9 milioane euro pentru a ajuta echipa in momente financiare dificile, creditele fiind obtinute prin gajarea la banca a proprietatilor sale, precum si ale unor sponsori care finanteaza clubul.

#urmarire penala Condescu, #dosar DNA Marin Condescu, #Condescu Pandurii Targu Jiu, #coruptie Marin Condescu , #Stiri Sport