Cum va arata stadionul din Craiova, in valoare de 100 milioane euro

Joi, 16 Mai 2013, ora 17:10
2933 citiri
Cum va arata stadionul din Craiova, in valoare de 100 milioane euro

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a prezentat, joi, macheta noii arene sportive care va fi construita in oras in locul stadionului "Ion Oblemenco", aceasta urmand sa aiba 40.000 de locuri, iar investitia va costa aproximativ 100 de milioane de euro, cel mai probabil fonduri europene.

Macheta noului stadion a fost prezentata, joi, pentru prima data la Craiova, in prezenta arhitectilor, care spun ca design-ul este inspirat din lucrarea "Domnisoara Pogany" a lui Constantin Brancusi.

Noua arena, care se va intinde pe o suprafata de aproximativ 100.000 de metri patrati, va avea 40.000 de locuri, tribune acoperite, iar proiectul prevede si panouri fotovoltaice.

"Stadionul va avea 40.000 de locuri, tribune acoperite si o expresie arhitecturala deosebita. Am cuprins si un stadion mic, pista de atletism cu 5.000 de locuri. Va exista si un parc care sa lege Sala Polivalenta de stadion, constituind un complex sportiv", a declarat arhitectul Eugen Boieru, care a precizat ca valoarea proiectului se va stabili in urma incheierii discutiilor cu "furnizorii locali" (companiile care asigura utilitatile).

"Initial cand am fost contactati pentru acest proiect ni s-a parut ca e o palarie prea mare de purtat pentru noi, dar dupa ce ne-am incumetat sa-l realizam, vedeti si dumneavoastra ce a iesit. Pentru ca eu sunt oltean m-am inspirat dintr-o opera de-a noastra. Ne-am inspirat din 'Domnisoara Pogany'. Am preluat linia sprancenelor din opera lui Brancusi", a spus si arhitectul Viorel Constantinescu.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a spus, la randul sau, ca arena va fi "ultramoderna" si va depasi standardele europene, sustinand ca, cel mai probabil, lucrarile vor incepe anul viitor.

Suporteri: Noul stadion, precum un autoturism de lux caruia ii lipseste combustibilul

La prezentarea proiectului noii arene, au fost prezenti si suporteri ai echipei de fotbal Universitatea Craiova.

"Arata foarte bine noul stadion, dar este ca si cum ai primi un Mercedes, dar nu ai avea asigurare sau benzina sa mergi cu el. Asa suntem noi, vorbim de un stadion, dar nu avem echipa. Sa speram ca vom avea mai intai o echipa, iar apoi ne vom bucura si de stadion pe deplin", a declarat Gabi Blondu, seful galeriei Universitatea Craiova.

Olguta Vasilescu a mai anuntat ca la inaugurare si-ar dori sa vada un meci amical intre Universitatea Craiova si Dinamo.

Firma care a realizat proiectul arenei din Craiova este SC Proiect Bucuresti, a fost desemnata de Compania Nationala de Investitii si este aceeasi care a facut proiectul unei sali multifuntionale care ar urma sa fie construita in Complexul Sportiv "Lia Manoliu" din Capitala.

Proiectul va fi depus la Ministerul Dezvoltarii pentru obtinerea avizului, iar daca va obtine finantarea termenul de constructie va fi de 36 de luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arena sportiva Craiova, #stadion Craiova Ion Oblemenco, #macheta stadion nou Craiova , #Stiri Sport