Fotbal: Federatia germana a anuntat o singura candidatura pentru Euro-2020

Sambata, 04 Mai 2013, ora 15:02
1248 citiri
Fotbal: Federatia germana a anuntat o singura candidatura pentru Euro-2020

Federatia germana de fotbal a anuntat ca nu va prezenta decat o singura candidatura, valabila pentru cele doua optiuni la Euro-2020, care se va disputa in mai multe orase europene.

"Suntem pregatiti pentru orice eventualitate, dar vom vedea mai intai daca Turcia va fi desemnata pentru Jocurile Olimpice sau va fi candidata pentru faza finala a Euro", a declarat Helmut Sandrock, secretar general al DFB, dupa decizia luata de Comitetul executiv reunit la sediul din Frankfurt.

Istanbul este candidat la organizarea Jocurilor Olimpice de vara din 2020, ca si Tokyo si Madrid, iar CIO va anunta verdictul pe 7 septembrie la Buenos Aires.

Cele doua optiuni oferite de UEFA pentru Euro-2020 sunt urmatoarele: prima pentru 3 meciuri din grupa, o optime sau un sfert de finala, a doua pentru cele doua semifinale si finala. In primul caz, este nevoie de un stadion de o capacitate minima de 60.000 locuri, in al doilea - de unul cu cel putin 70.000 locuri. Orasele Berlin si Munchen, care raspund criteriilor, si-au manifestat deja interesul.

DFB vrea sa reuneasca orasele interesate la mijlocul lunii mai, pentru a detalia criteriile candidaturii, inainte de a face alegerea sa, pe 30 august. Data limita de depunere a candidaturilor potrivit UEFA a fost fixata pe 12 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#federatie germana fotbal, #Jocuri Olimpice Germania , #Stiri Sport