Fotbalistii stiu sa investeasca: Castiguri de 26% italienilor

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 16:57
1702 citiri
Fotbalistii stiu sa investeasca: Castiguri de 26% italienilor

Fotbalistii italieni destul de curajosi pentru a cumpara obligatiuni ale guvernului de la Roma au obtinut castiguri de 26% pentru investitiile realizate in urma cu un an, cand si-au dovedit patriotismul imprumutand statul, confruntat cu lipsa de incredere a sectorului financiar, scrie Bloomberg.

In luna noiembrie anul trecut a fost organizata in Italia o zi speciala pentru achizitia de obligatiuni guvernamentale, in cadrul careia bancile au incercat sa atraga investitorii neconventionali, precum populatia sau persoanele publice, pentru a imprumuta statul.

Din 28 noiembrie 2011, randamentul obligatiunilor pe zece ani ale statului italian au scazut cu 2,5 puncte procentuale, iar guvernul se imprumuta acum mai ieftin, la dobanzi mai mici decat anul trecut.

Seful Asociatiei Fotbalistilor Italieni, Damiano Tommasi, a declarat ca a existat "un raspuns foarte pozitiv" din partea jucatorilor de fotbal, inclusiv a atacantului clubului Udinese Antonio Di Natale, golgheterul Serie A in 2010 si 2011.

"Am vrut sa ne aducem contributia pentru a ajuta Italia sa se mentina pe linia de plutire intr-o perioada foarte dificila, dar nu doar solidaritatea ne-a motivat sa ne implicam. Obligatiunile s-au dovedit a fi o investitie foarte buna. Asociatia noastra a cumparat obligatiuni guvernamentale si am trimis o scrisoare catre capitanii tuturor echipelor de fotbal in care i-am invitat sa procedeze la fel. Eu insumi am cumparat", a declarat Tommasi, fost mijlocas al clubului AS Roma.

"Ziua obligatiunilor" a fost organizata la doua saptamani dupa ce premierul Mario Monti a preluat conducerea guvernului, aducand stabilitate politica si initiativa in privinta economiei, ambele deficitare in mandatul predecesorului sau, Silvio Berlusconi.

Obligatiunile Italiei au fost sustinute puternic si de programele Bancii Centrale Europene pentru furnizarea de lichiditati in valoare de circa 1.000 de miliarde de euro sectorului bancar.

Castigul de aproape 30% pentru obligatiunile Italiei depaseste profiturile pe care le-ar fi adus investitii in datoria Spaniei, de 13%, sau cea a Germaniei (6,7%).

Randamentul obligatiunilor pe zece ani ale Italiei se situa marti la 4,75%, comparativ cu recordul de 7,48% inregistrat la 9 noiembrie anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii fotbalisti Italia, #investitii obligatiuni fotbalisti italieni, #obligatiuni Italia investitii fotbalisti , #Stiri Sport