Licitatia Sport Memorabilia: Exemplare rare pentru colectia ta

Sambata, 25 August 2012, ora 00:00
2013 citiri
Licitatia Sport Memorabilia: Exemplare rare pentru colectia ta
SURSA: marietjiekeetauctioneers.com

Licitatia Sport Memorabilia are loc duminica, la Mamaia, alaturi de licitatia de masini de colectie si licitatia de sampanii si vinuri de colectie. Daca esti cu adevarat pasionat de sport, atunci vei aprecia fiecare obiect pe care il vei gasi acolo.

Poti licita pentru fanionul de la Campionatul European din Franta, 12-27 iunie 1984, ce poarta autografele "generatiei de aur" din fotbalul romanesc, dar si pentru mingea primita de Stefan Biertalan in 1971, ca semn al aprecierii pentru performantele sale in handbal.

Tot aici, vei putea achizitiona brevetul de acordare a meritului sportiv maiorului Teofil Sidorovici, dupa Olimpiada de la Berlin din 1936, cu parafa lui Adolf Hitler.

De asemenea, vei avea ocazia sa devii posesorul tortei Olimpice care a traversat Romania in deschiderea Jocurilor Olimpice de la Munchen din 1972, in cadrul carora Ivan Patzaichin primea medalia de aur la caiac canoe.

Business24 iti prezinta cateva dintre obiectele pe care le vei gasi duminica, la Mamaia:

Mingea de handbal primita de Stefan Birtalan in 1971

SURSA: Artmark

Cu trei ani inainte de a obtine primul titlu de cel mai bun handbalist din lume, Stefan Birtalan primea ca trofeu aceasta minge, in cadrul celui de-al patrulea Campionat Mondial, in cehoslovacia.

Mingea este scoasa la licitatie de Artmark, la un pret de pornire de 550 de euro.

Torta olimpica de la Olimpiada din 1972

SURSA: Artmark

La Jocurile Olimpice de la Munchen, Romania a castigat trei medalii de aur: Ivan Patzaichin casiga aurul la caiac canoe, iar Gheorghe Berceanu si Nicolae Martinescu aur la lupte greco-romane.

Torta care a parcurs teritoriul Romaniei in deschiderea Jocurilor Olimpice de la Munchen din 1972 este scoasa acum la licitatie de casa Artmarc, la un pret de pornire de 350 de euro.

Fanionul Romaniei de la Euro 84

SURSA: Artmark

Fanionul cu mascota Campionatului European din Franta din iunie 1984, primul campionat european la care a participat Romania, este scos duminica la licitatie. El poarta autrografele intregului lot care a participat la Euro84, inclusiv autograful lui Lacatus si cel al lui Hagi, cei care urmau sa faca devina "generatia de aur" a fotbalului romanesc.

Desi romanii nu au trecut de faza grupelor, fanionul a devenit un simbol al mandriei nationale, colectionat de suporterii de atunci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Licitatia Sport Memorabilia, #licitatie obiecte sport, #licitatie torta olimpica , #Stiri Sport