UPDATE Mitica Dragomir si Mircea Sandu, trimisi in judecata de DNA pentru un abuz de 3,5 milioane de euro

Luni, 17 Iunie 2013, ora 16:11
1382 citiri
UPDATE Mitica Dragomir si Mircea Sandu, trimisi in judecata de DNA pentru un abuz de 3,5 milioane de euro
Mircea Sandu (stanga), presedinte al FRF, si Mitica Dragomir- presedintele LPF.Sursa foto: Realitatea.net

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, si a lui Mitica Dragomir, presedintele Ligii profesioniste de Fotbal, in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova.

Prin aceasta dezafiliere, statul roman a pierdut 15 milioane de lei (aproximativ 3,5 milioane de euro), bani pe care i-ar fi incasat din impozite de la clubul din Banie.

Sandu si Dragomir sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma calificata, folosire a influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite si infractiunea de sustragere de sub sechestru, se precizeaza intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

In acelasi dosar au fost trimise in judecata institutiile conduse de cei doi, respectiv FRF si LPF, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si infractiunea de sustragere de sub sechestru, scrie Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, la 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotarat excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, excluderea fiind pusa pe seama incalcarii grave a statutului Federatiei, fara a se detalia si motiva in ce au constat incalcarile si gravitatea lor.

Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea careia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, in calitatea lor de conducatori ai Federatiei Romane de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal, si-ar fi folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al FRF, sustin procurorii.

#trimitere judecata Mitica Dragomir, #trimitere judecata Mircea Sandu, #dosar dezafiliere Universitatea Craiova, #DNA Dragomir Sandu, #dosare coruptie fotbal , #Stiri Sport