Mourinho tinteste potul cel mare

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 14:01
3576 citiri
Mourinho tinteste potul cel mare
Foto: www.flickr.com

In 2013, cand a revenit pe banca lui Chelsea, Jose Mourinho a luat in deradere performanta predecesorului sau Rafael Benitez, care tocmai castigase Europa League cu formatia londoneza.

Dincolo de faptul ca exista o antipatie reciproca intre cei doi antrenori, portughezul chiar nu dadea prea multi bani pe cea de-a doua competitie a Europei, pe care a privit-o mereu cu condescendenta.

Pentru Mourinho, care a fost obisnuit aproape tot timpul cu aerul ozonat al Ligii Campionilor, Europa League era doar o competitie pentru echipele din esalonul secund al fotbalului, care pur si simplu nu-i trezea niciun interes.

Uneori, fotbalul vine, insa, cu anumite episoade care ne dau peste nasul tinut pe sus, pentru a ne aminti ca e bine sa respectam fiecare competitie, indiferent de numele pe care il poarta, intrucat nu se stie niciodata cand avem nevoie de ea.

Aceluiasi Mourinho, acum antrenor la Manchester United, i-a cazut cu tronc Europa League in acest sezon si este disperat sa o cucereasca. Motivul este simplu: castigatoarea competitiei are garantat locul in grupele Ligii Campionilor in stagiunea viitoare.

United ar putea ajunge in competitia de elita a Europei si via campionat, insa trebuie sa se claseze pe unul dintre primele patru locuri in Premier League la finalul actualei campanii, lucru destul de greu de realizat la cum arata situatia actuala a clasamentului.

Totusi, daca s-ar clasa pe locul 4, va trebui sa mai dea un examen destul de dificil in play-off pentru a ajunge in grupe. In aceste conditii, castigarea Ligii Europa a devenit principalul obiectiv al lui United.

Conform tragerii la sorti care a avut loc vineri, la Nyon, si despre care puteti citi mai multe informatii aici, Manchester va juca in semifinalele competitiei cu Celta Vigo si porneste ca favorita, lucru confirmat si de cota oferita de casele de pariuri sportive pentru calificarea Diavolilor Rosii in finala.

Un triumf in Europa League, echivalent cu accederea in grupele Champions League, este extrem de important pentru United in tentativa sa de a atrage noi fotbalisti de valoare in perioada de transferuri din vara.

Liga Campionilor reprezinta cea mai mare atractie pentru fotbalistii de top, dar si o reteta sigura de venituri substantiale pentru cluburile mari.

Daca United ar ajunge in grupe, atunci ar avea asigurata suma de 12,7 milioane de euro, care reprezinta bonus de participare oferit de UEFA.

In functie de performantele inregistrate in grupa, aceasta suma se poate mari, intrucat o victorie este rasplatita cu 1,5 milioane de euro, iar un egal cu 500.000 de euro.

In cazul in care ar ajunge in optimi, Manchester ar mai incasa 6 milioane de euro, in vreme ce o calificare in sferturi i-ar mai aduce inca 6,5 milioane de euro.

Daca va intra in careul de asi, atunci UEFA ar rasplati-o cu 7,5 milioane de euro, iar daca va castiga trofeul isi va mai trece in cont inca 11 milioane de euro.

In total, o echipa ca United poate castiga in jur de 55 de milioane de euro daca merge pana la capat in Liga Campionilor.

Adaugati la aceasta inca 45 de milioane de euro din drepturile TV si veti intelege de ce Europa League a devenit dintr-odata cea mai mare pasiune a lui Mourinho.

#Mourinho Europa League, #Manchester United Mourinho , #Stiri Sport