Peste 600 de oameni au alergat la crosul ''Gabriela Szabo Run Fest''

Duminica, 22 Septembrie 2013, ora 17:20
1471 citiri
Peste 600 de oameni au alergat la crosul ''Gabriela Szabo Run Fest''

La competitia care a avut loc in Padurea Baneasa, s-au prezentat la start 610 concurenti care au efectuat curse la categoriile: copii, juniori, open, stafeta si familie.

Campioana olimpica Gabriela Szabo a dat startul crosului si a alergat alaturi de peste 80 de copii inscrisi in prima cursa, de 1,5 kilometri.

"In calitate de sportiva, de campioana olimpica, eu consider ca am datoria morala sa le transmit tuturor oamenilor, aici ma gandesc la adolescenti, la adultilor si mai ales la cei care sunt responsabili de formarea copiilor, acele valori pe care eu le-am imbratisat in cariera mea: educatie si respect, pasiune pentru miscare si performanta", a spus Gabriela Szabo.

La eveniment a participat si ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, care a felicitat castigatorii de la "Gabriela Szabo Run Fest" si i-a incurajat toti cei prezenti sa participe la cat mai multe evenimente sportive.

In cadrul competitiei s-au desfasurat sase curse de alergare in aer liber, pe un traseu ce a combinat zone de padure cu cele de asfalt, la care au luat parte oameni de toate varstele, incepatori sau alergatori cu experienta, cu varste cuprinse intre 8 ani si 73 de ani. In total, au fost 45 de castigatori premiati, clasati pe locurile 1, 2 si 3, atat la masculin, cat si la feminin.

Organizat in Saptamana Europeana a Mobilitatii, 16-22 septembrie, concursul si-a dorit sa incurajeze oamenii sa faca miscare si sa isi imbunatateasca semnificativ calitatea vietii.

Crosul Gabriela Szabo Run Fest 2013 a fost sustinut de Ministerul Tineretului si Sportului, Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov, Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si Regia Autonoma de Transport Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gabriela Szabo Run Fest, #cros Gabriela Szabo, #editie cros Szabo , #Stiri Sport