Rapidul renaste cu bani publici: Suma enorma promisa de un primar de sector

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 14:27
1592 citiri
Rapidul renaste cu bani publici: Suma enorma promisa de un primar de sector
Foto: Hepta

Rapidul ar putea renaste dupa ce a intrat in faliment cu ajutorul unei primarii de sector din Bucuresti, care promite investitii uriase din bani publici.

Primarul Secorului 1, Daniel Tudorache, a anuntat ca va propune consilierilor locali proiectul unei investitii in clubul Rapid.

"Mi-a venit ideea de mai bine de un an de zile, acum consider ca este momentul sa pun pe ordinea de zi a consiliului. Eu doresc sa mandatez o comisie formata din consilieri locali impreuna cu angajati ai primariei sa inceapa discutiile cu cei care detin cele trei echipe de fotbal care au numele Rapid. Vreau sa le reunesc pe toate intr-un singur nume si sa investim in ridicarea acestui brand. Pentru mine e un brand", a spus Tudorache la Sport.ro.

In ceea ce priveste suma pe care este dispus s-o pompeze in Rapid, edilul lasa sa se inteleaga ca aceasta este una fabuloasa. Primaria Sectorului 1 este una dintre cele mai bogate primarii din Romania, cu un buget anual de 350 milioane de euro, 5% putand fi directionati catre sport potrivit unei ordonante a Guvernului Grindeanu.

"Legea ne permite sa investim 5% din buget in sport. 350 de milioane de euro este bugetul Primariei Sectorului 1. Dupa primaria Capitalei, este a doua primarie din Romania cu acest buget.

Toti rapidistii merita resuscitarea acestui brand. Eu sper ca proiectul va trece vot. In aceasta toamna vor incepe lucrarile la noul stadion. Echipa va fi manageriata de Consiliul General al Sectorului 1. Din Consiliu fac parte toate partidele. Eu fac propunere tuturor partidelor din consiliu sa sustina echipa, nu e proiect PSD. Sper ca si investitori sa vina alaturi de consiliu", a mai spus Tudorache.

Pe cifre, primarul de la Sectorul 1 ar putea pompa intr-un nou Rapid pana la 17,5 milioane de euro pe sezon, mult peste bugetul oricarei echipe din Liga 1 in momentul de fata.

M.D. ...citeste mai departe despre "Rapidul renaste cu bani publici: Suma enorma promisa de un primar de sector" pe Ziare.com

#Rapid Primaria Sector 1, #Rapid bani publici, #Primaria Sector 1 preia Rapid , #Stiri Sport