Securitate sporita la Euro 2016 - 3 fotbalisti romani inclusi pe lista VIP-urilor

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 10:33
2558 citiri
Securitate sporita la Euro 2016 - 3 fotbalisti romani inclusi pe lista VIP-urilor

Chiar daca nationala nu mai are in componenta jucatori de talia lui Hagi, Popescu, Contra, Munteanu, Dumitrescu, Belodedici sau Petrescu, UEFA considera ca trei dintre actualii componenti ai lotului Romaniei pentru turneul final trebuie urmariti cu atentie.

Razvan Rat, Vlad Chiriches si Ciprian Tatarusanu se afla pe lista celor 100 VIP-uri, conform listei publicate de UEFA la inceputul lunii martie.

Actualul capitan al tricolorilor, Razvan Rat, a suferit o operatie la umarul drept in luna ianuarie acestui an. Fundasul de banda este asteptat sa revina la antrenamentele echipei sale, Rayo Vallecano, undeva la sfarsitul acestei luni.

Fostul fotbalist al lui West Ham United si Sahtior Donetk isi propune sa se recupereze si sa revina pe teren cat se poate de repede, cu speranta de a fi apt de joc pentru ultimul sau turneu final.

10 partide a jucat Rat pentru Rayo Vallecano in acest sezon

Vlad Chiriches a fost inclus pe lista celui mai bun 11 al preliminariilor, publicat de Goal.com. Fostul fundas al lui Tottenham a tinut capul afiselor din presa internationala alaturi de nume rezonante precum Gareth Bale sau Joe Hart.

Prestatiile impecabile ale fostului stelist au fost apreciate si urmarite indeaproape si datorita performantei pe care nationala a reusit-o in aceasta campanie. Romania a avut cea mai buna defensiva a preliminariilor Euro 2016, incasand numai 2 goluri pe parcursul intregii campanii.

Totusi, actualul fundas central al lui Napoli nu s-a prea bucurat de fotbal in acest sezon. Chiriches a fost folosit de Maurizio Sarri cel mai mult in meciurile din Europa League (7 aparitii).

15 partide a jucat Chiriches pentru Napoli in acest sezon

Ciprian Tatarusanu a reusit sa se impuna ca titular intre buturile Fiorentinei, dupa ce in sezonul trecut a vizionat cele mai multe dintre meciurile echipei sale de pe banca de rezerve. Putem spune despre fostul stelist, ajuns in luna februarie la 30 de ani, ca are in fata o lunga cariera in Italia.

Bogdan Lobont (38 de ani), si el trecut pe la Fiorentina, se afla in continuare in lotul Romei, inca din vara lui 2009. Desi nu a fost niciodata vazut ca o prima optiune pentru postul de portar, italienii i-au rasplatit loialitatea fostului dinamovist, pe care l-au tinut nu mai putin de 6 ani in curtea lor.

32 de partide a jucat Tatarusanu pentru Fiorentina in acest sezon

Interzis pe Facebook

UEFA le interzice jucatorilor, antrenorilor si tuturor oficialilor sa foloseasca retelele de socializare pe parcursul partidelor de la Campionatul European din Franta. Reuniunea speciala de la Paris a decis si sa le restrictioneze dreptul jucatorilor de a iesi in zona mixta in orice alta tinuta in afara de cea oficiala.

Prin aceste reguli, UEFA isi propune sa evite orice eventuale pierderi financiare.

Contractele de televizare includ clauze cat se poate de stricte, iar insasi difuzarea unui singur video din timpul unei partide de catre un jucator, poate costa UEFA milioane de euro.

Aceeasi situatie poate fi intalnita si in cazul contractelor cu sponsorii. Este bine-cunoscut faptul ca numerosi jucatori sunt sponsorizati in particular de diverse branduri de top. UEFA nu doreste sa permita astfel de reclame, din care nu ar incasa nici un ban; ba chiar, ar putea pierde sume importante in cazul in care rivalii sponsorilor oficiali si-ar baga coada, prin intermediul anumitor fotbalisti.

Gata cu scurgerea informatiilor si a ponturilor sigure!

In afara de aspectele financiare, UEFA doreste sa evite si controversele, speculatiile sau mesajele instigatoare pe care fotbalistii sau oficialii le pot avea, la cald, pe parcursul partidelor.

Anumite surse neoficiale sustin ca aceste masuri au si rolul de a inlatura posibilitatea ca anumiti jucatori sau oficiali sa transmita informatii legate de posibilele aranjamente, care ar putea sa fie speculate la pariuri. Este bine-cunoscut faptul ca pe Facebook si implict, pe paginile comunitatilor de pariori, circula deseori fel si fel de informatii legate de meciuri trucate.

Datorita experientelor trecute, UEFA doreste sa evite aceste situatii neplacute, implementand aceeasi norma, care a fost folosita cu succes la Campionatul Mondial din Africa de Sud - 2010.

Cele mai bune ponturi date de catre cei mai buni tipsteri din tara pentru partidele ce vor avea loc la Campionatul European, vor putea fi gasite in sectiunea Euro 2016 a site-ului PariuriX.com, impreuna cu informatii de ultima ora!

Protectia sportita impotriva atacurilor teroriste

Ministerul francez de Interne a simulat un atac terorist intr-una din zonele special amenajate pentru fani. La aceasta actiune au participat membri ai serviciilor de securitate si oficialii care vor fi implicati in organizarea si managementul partidelor de la turneul final.

Simularea a avut loc in Nimes, un oras din sudul Frantei, in urma cu o saptamana. Specialistii se asteapta ca potentialele tinte ale teroristilor ar fi cunoscutele Fan Zones. Acestea sunt locatii special amenajate pentru fani in apropierea stadioanelor. Densitatea persoanelor pe metru patrat atinge cote ridicate in aceste zone, fapt ce ii ingrijoreaza pe oficiali.

Franta a fost victima catorva atacuri teroriste in 2015. In luna noiembrie, in apropierea Stade de France, 130 de persoane si-au pierdut viata in urma atacurilor cu explozibil, coordonate de membri ai Statului Islamic.

Incidentul a avut loc in timpul desfasurarii partidei amicale Franta - Germania. Unul dintre teroristi a fost deturnat inainte ca acesta sa reuseasca sa intre pe stadion. In perioada imediat urmatoare, si alte partide amicale au fost amanate din cauza riscurilor teroriste care planau asupra occidentului.

Exploziile coordonate din 22 martie, de la Bruxelles, nu au facut altceva decat sa-i inspaimanteze si mai mult pe suporteri si pe oficiali. Aproximativ 30 de persoane si-au pierdut viata in urma exploziilor de la Aeroport si Metrou. Exista riscul ca aceasta editie a Campionatului sa nu fie dusa la bun sfarsit, in cazul in care astfel de evenimente vor avea loc si in timpul desfasurarii competitiei.

Totusi, in cazul in care lucrurile decurg normal, finala competitiei se va disputata in data de 10 iulie, pe Stade de France, acolo unde tricolorii vor da startul acestei competitii, in data de 10 iunie.

Cine va castiga Campionatul European de Fotbal?

Daca doriti sa aflati ultimele noutati, miscarea cotelor la pariuri, precum si cele mai bune recomandari de ponturi, accesati pagina dedicata, Finala Euro 2016, de pe site-ul comunitatii pariorilor din Romania.

La aceasta editie de turneu final, evolutia jucatorilor poate fi urmarita pe noua platforma de rezultate live, statistici avansate si ponturi unice, SoccerKeep.com, in sectiunea Euro 2016.

Ramaneti conectati la actiune si bucurati-va de pariuri si de fotbal!

#Euro 2016 meciuri, #Euro 2016 Romania, #pariuri Euro 2016 , #Stiri Sport