TSKA Sofia ramane fara cumparator si cu tot mai multe datorii

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 12:45
1197 citiri
TSKA Sofia ramane fara cumparator si cu tot mai multe datorii

Negocierile pentru vanzarea clubului ÞSKA Sofia, aflat in mare criza financiara, au esuat, a anuntat marti unul din proprietarii clubului.

"Nimeni nu vrea sa dea un ban pentru ÞSKA, iar noi suntem nevoiti sa reducem salariile fotbalistilor si obiectivele clubului", a declarat ziaristilor antreprenorul Ivo Ivanov, co-proprietarul clubului.

Fostul atacant international Hristo Stoicikov, antrenorul echipei de la inceputul lunii, cauta noi investitori pentru a repune pe linia de plutire echipa.

"Noi am propus actiuni ale clubului lui Stoicikov pentru ca el sa gaseasca finantatori. Dar ne confruntam cu un refuz de pretutindeni. Nimeni nu vrea acest club. Deocamdata ramanem proprietari", a declarat Ivanov.

Co-proprietarul a mai afirmat ca proiectele lui Stoicikov de a crea un nou ÞSKA, cu aceiasi jucatori, dar fara datoriile vechiului club, au esuat.

Avocatul lui ÞSKA, Radostin Vasilev, a recunoscut luni ca echipa risca o procedura de insolvabilitate, datoria ridicandu-se la aproximativ 17 milioane de leva (8,7 milioane euro), datorie care creste pe zi ce trece din cauza penalitatilor.

Fondat in 1948 si de 31 de ori campioana a Bulgariei, ÞSKA Sofia a terminat pe locul 3 in editia trecuta de campionat, dar nu va participa in Europa League in sezonul viitor din motive financiare, ea urmand sa fie inlocuita de Botev Plovdiv.

#vanzare TSKA Sofia, #investitori TSKA Sofia, #cumparatori TSKA Sofia, #Ivo Ivanov TSKA Sofia , #Stiri Sport