VIDEO Rusii au lansat flacara olimpica in spatiul cosmic

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 11:36
1659 citiri
VIDEO Rusii au lansat flacara olimpica in spatiul cosmic

O nava spatiala ruseasca Soiuz a decolat joi dimineata din stepa Kazahstanului spre spatiul cosmic, avand la bord trei spationauti si flacara olimpica, aceasta urmand sa faca o escala in Spatiu pentru prima oara in istorie, potrivit imaginilor transmise de televiziunea rusa.

Spationautii Mihail Tiurin (Rusia), Rick Mastracchio (SUA) si Koichi (Japonia) au decolat la 04h14 GMT de pe cosmodromul rusesc de la Baikonur la bordul unei rachete Soiuz cu simbolul Jocurilor Olimpice de la Soci (sudul Rusiei), in februarie 2014 - Soci2014.ru - si cele cinci inele olimpice, relateaza AFP.

Inainte de a urca in nava cu care urmau sa plece spre Statia Spatiala Internationala (ISS), spationautii au pozat pe rand in fata presei cu o torta de culoare rosu-gri, simbolul Jocurilor Olimpice.

Amarararea Soiuz la ISS este prevazuta dupa un zbor de aproape sase ore, la 10h31 GMT.

La bordul Soiuz TMA-11M, iar apoi pe ISS au fost luate precautii speciale pentru a nu avaria habitatul spationautilor. Astfel,in mod exceptional, flacara va fi stinsa in timpul voiajului spatial din motive de securitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#flacara olimpica spatiu, #Jocuri Olimpice Rusia, #Olimpiada Iarna 2014 , #Stiri Sport