A fost pusa in circulatie o emisiune de timbre dedicata Simonei Halep si succesului ei de la Wimbledon

Vineri, 26 Iulie 2019, ora 13:05
5999 citiri
A fost pusa in circulatie o emisiune de timbre dedicata Simonei Halep si succesului ei de la Wimbledon

O emisiune de marci postale intitulata "Simona Halep, Ambasadorul Tenisului Romanesc" a fost pusa in circulatie vineri, 26 iulie, de Romfilatelia, pentru a onora seria performantelor jucatoarei de tenis si in special cucerirea titlului de la Wimbledon 2019.

Pe timbrul colitei dantelate a emisiunii de marci postale este reprodusa imaginea Simonei Halep ridicand trofeul de la Wimbledon 2019 (foto).

Colita nedantelata, numerotata, prezinta semnatura in folio aur a Simonei Halep si o ilustreaza in prim plan in timp ce prezinta publicului trofeul. In timbrul colitei nedantelate este redata o imagine de joc.

Emisiunea de marci postale "Simona Halep, Ambasadorul Tenisului Romanesc" va fi disponibila incepand de vineri, 26 iulie 2019, in magazinele Romfilatelia din Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, precum si in magazinul online.

Aceasta emisiune este completata de doua plicuri "prima zi". Primul plic este echipat cu colita nedantelata si numerotata a emisiunii, fiind obliterat cu stampila "prima zi" a emisiunii, aplicata in clar, in folio aur. Al doilea plic al emisiunii este echipat cu timbrul colitei dantelate, fiind numerotat si obliterat cu stampila "prima zi".

Simona Halep a obtinut primul titlu la Wimbledon din cariera sa de jucatoare profesionista, dupa finala castigata cu 6-2, 6-2, in fata fostului numar 1 mondial, americanca Serena Williams, fiind primul trofeu la Wimbledon castigat de un roman.

Dupa alte trei finale de Grand Slam - doua la Roland Garros (2014 si 2017) si una la Australian Open (2018), Simona Halep a castigat primul turneu de Grand Slam la Roland Garros (9 iunie 2018), obtinand cel mai important trofeu al carierei de pana la acel moment.

#Simona Halep timbre, #Simona Halep Wimbledon , #Tenis