Air Serbia "a decolat" cu primul avion botezat Novak Djokovic

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 12:50
1844 citiri
Air Serbia "a decolat" cu primul avion botezat Novak Djokovic

Noua companie aeriana sarba Air Serbia a efectuat sambata intaiul zbor cu primul sau avion care a fost botezat Novak Djokovic, numarul doi al tenisului mondial.

Avionul, un Airbus A319, pe al carui logo apare vulturul bicefal sarb si culorile rosu, albastru si alb ale drapelului national, a decolat din Belgrad sambata dupa-amiaza cu destinatia Abu Dhabi.

Compania Air Serbia a fost creata in august, dupa achizitionarea a 49% din actiunile transportatorului aerian sarb JAT Airways, inglodat in datorii, de catre compania aeriana Etihad Airways, din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). Restul de 51% din actiuni apartin guvernului sarb.

Conform contractului semnat, Etihad Airways gestioneaza Air Serbia pe o perioada de cinci ani, incepand din 1 ianuarie 2014. Compania din Abu Dhabi va investi 30 de milioane de euro in Air Serbia.

JAT Airways, care a sarbatorit recent 80 de ani de existenta, are o flota formata din 14 avioane - zece aparate de tip Boeing 737-300 si patru avioane ATR 72-200, cu o vechime de 20 de ani.

#transport aerian, #novak djokovic, #companie aeriana, #compania Air Serbia , #Tenis