Arcadia 85, dovada ca iahturile de lux pot fi eco

Sambata, 14 Februarie 2015, ora 00:00
2333 citiri
Arcadia 85, dovada ca iahturile de lux pot fi eco
Foto: Luxatic

Arcadia 85, una dintre cele mai apreciate creatii ale constructorilor navali italieni de la Arcadia Yachts, se pregateste in curand sa cucereasca si piata americana, la Miami Boat Show.

Iahtul de lux, cu o lungime de peste 25 de metri, are un aspect usor futuristic dat de panourile solare care ajuta la propulsarea navei, potrivit Luxatic.

Arcadia 85 a reprezentat o provocare pentru constructorii italieni, nava fiind prietenoasa cu mediul fara a face rabat de la stilul clasic al ambarcatiunilor de lux.

Doua motoare MAN diesel de 730 CP sunt, intr-adevar, instalate pe iaht, dar panourile solare care acopera puntea principala a vasului reduc considerabil consumul de combustibil fosil.

Forma carenei este gandita sa reduca rezistenta la inaintare a vasului tot din principii economice si ecologice.

Puntea principala si zonele de relaxare sunt confortabile pentru intalniri, petreceri sau obisnuitele sedinte de plaja, vasul fiind, din acest punct de vedere, comparabil cu oricare alt concurent din clasa sa.

Patru cabine confortabile, dintre care una decorata in stil VIP, sunt pregatite sa primeasca oaspeti la bord, echipajul avand rezervat un dormitor comun de patru locuri.

Dupa ce a cucerit deja piata europeana, Arcadia 85 isi incearca norocul si in SUA, iar pachetele de dotari si interioarele promit sa fie si mai luxoase ca pana acum, pentru a le face pe plac americanilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ambarcatiune lux, #iaht lux arcadia 85, #iaht ecologic , #Yachting