Barca de viteza sau iaht de lux? Ambele, intr-o singura ambarcatiune

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 00:00
7948 citiri
Barca de viteza sau iaht de lux? Ambele, intr-o singura ambarcatiune
Foto: Filippetti Yacht

Italienii de la Filippetti Yachts tocmai au scos la vanzare cel mai nou model de ambarcatiune de lux: S53. Noul iaht este compact, cu o lungime de doar 18 metri, dar se remarca prin supletea formelor si performantele de viteza.

Practic, vasul concentreaza tot spiritul dinamic al creatiilor anterioare ale constructorilor italieni intr-un iaht destinat aventurilor traite la viteze mari, remarca portalul Extravaganzi.

Cand a construit Filippetti S53, designerul David Cipriani a avut un singur lucru in minte. "Este un vas dedicat tuturor celor care vor mai mult decat un iaht cu punti largi, deschise", spune acesta.

Ei bine, Cipriani nu a gresit cu nimic. S53 este o adevarata barca de viteza mascata sub forma alungita a unui iaht de lux agresiv.

Totul este concentrat pentru a asigura confortul intalnit pe vasele din aceasta categorie, dar, in acelasi timp, constructorii nu au uitat ca ambarcatiunea trebuie sa zboare pe valuri.

Nu ai prea multe spatii deschise pe Filippetti S53: o zona de plaja in fata cockpit-ului de pe punte, o platforma amplasata la pupa si un spatiu de relaxare cu canapele moi in spatele salonului principal.

Sub punte, vasul poate primi pana la 6 calatori in cele 3 cabine disponibile. Tot acolo se gaseste si bucataria vasului. Spatiul pare cam inghesuit, dar dotarile si atentia data detaliilor te fac sa te simti confortabil, ca intr-un cuib intim.

Vasul este dotat cu doua motoare MAN de 900 CP, capabile sa asigure o viteza maxima de 46 de noduri si o viteza de croaziera de 37 de noduri, din acest punct de vedere performantele iahtului fiind de invidiat.

#ambarcatiune lux, #nava viteza, #iaht Filippetti S53 , #Yachting