Cum arata iahtul creat pentru un miliardar rus. Iti place?

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 00:00
7043 citiri
Cum arata iahtul creat pentru un miliardar rus. Iti place?
Foto: CNN

Cand averea de care dispui a depasit deja primul miliard de dolari este timpul sa gandesti la un alt nivel. Cam asta a si facut miliardarul rus Andrey Melnichenko cand a investit 450 de milioane in super-iahtul "Sailing Yacht A".

Ambarcatiunea de lux duce totul la superlativ ca intr-un basm oriental. Are lungimea unui teren de fotbal si jumatate, este mai inalt decat Statuia Libertatii si se vrea un adevarat monument al inovatiei, anunta postul CNN.

In primul rand trebuie mentionat ca nava lui Melnichenko iese din mainile unor constructori de renume.

Designul este creatia lui Philippe Starck, cel care a creionat si iahtul lui Steve Jobs, asa ca, din acest punct de vedere, bunul gust este ca si asigurat.

"A", dupa cum este cunoscut proiectul excentricului miliardar, este lucrat intr-un secret deplin de olandezii de la Dykstra Naval Architects, britanicii de la Magma Structures si americanii de la Doyle Sails.

Super-iahtul miliardarului rus este un concept gandit sa satisfaca pe deplin dorinta lui Melnichenko de a a se inconjura de un rafinament dus la superlativ.

In primul rand, vasul are o lungime de 143 de metri. Trei catarge care se ridica falnice prin interiorul celor 6 punti ating inaltimea de 100 metri deasupra apei.

Puntea superioara ofera chiar si un heliport pentru un elicopter de mici dimensiuni. Oricum, aparatul de zbor era necesar in conditiile in care ambarcatiunea are o autonomie de 5.320 de mile marine intre doua alimentari.

O parte din carena navei este construita din sticla pentru a da oaspetilor ocazia de a admira in voie adancul marilor, iar privelistea trebuie sa fie magnifica chiar si la viteza de 21 de noduri.

In randul practicantilor yachtingului parerile sunt impartite. In timp ce unii dintre ei considera proiectul drept o excentricitate menita sa reflecte opulenta intr-un mod agresiv, altii cred ca "Sailing Yacht A" va fi cea mai hidoasa nava lansata vreodata la apa.

Foto: CNN

Poate ca nava nu va face o impresie rea odata ce va fi lansata la apa, dar suma platita pentru un plin al rezervoarelor este cu siguranta infioratoare: 500.000 de dolari.

Inclusiv echipajul necesar pentru navigarea in bune conditii, 54 de oameni, va scoate o suma impresionanta din buzunarul miliardarului.

Este "Sailing Yacht A" superlativul in materie de yachting? Ei bine, daca este sa ne luam dupa numele vasului, probabil ca Andrey Melnichenko mai pregateste si o ambarcatiune B sau C.

#superiaht miliardar rus, #ambarcatiune lux, #iaht Sailing Yacht A, #concept superiaht , #Yachting