Iata super-iahtul care poate sparge toate barierele stilului

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 00:00
5576 citiri
Iata super-iahtul care poate sparge toate barierele stilului
Foto: HBD Studios

Noul proiect al designerilor de la studioul milanez HBD, super-iahtul L'Amage, nu este inca decat un concept pus pe plansa, dar odata ce va ajunge sa fie construit ar putea da un cu totul alt inteles termenului de croaziera de lux.

Ambarcatiunea este definita de spatiile largi destinate oaspetilor, dar si de o infatisare agila, cu inflexiuni de lux opulent, remarca revista Luxatic.

L'Amage a fost prezentat pentru prima data la Salonul Nautic de la Monaco, in luna septembrie, starnind brusc interesul participantilor.

Numai ca la 190 de metri lungime si cu asemenea dotari si finisaje de exceptie, cum sunt cele imaginate de arhitectii italieni, se impune gasirea unui client cu o avere impresionanta, care sa isi doreasca un asemenea vas de croaziera.

Dar nu ar fi un lucru imposibil, pe mari plutind deja vase mai mari decat L'Amage, aflate fie in proprietatea unor companii turistice, fie in posesia unor moguli sau printi arabi ai petrolului.

L'Amage are 15 apartamente care pot gazdui pana la 30 de oaspeti, semn ca designerii s-au indreptat spre piata cumparatorilor particulari.

De altfel, dotarile de lux includ punti superioare suspendate, o piscina tip infinit, jacuzzi pe fiecare nivel, un semineu, dar si un helipad destinat plecarilor sau sosirilor de urgenta la bordul navei.

Forma alungita a navei ii permite sa atinga o viteza maxima de 32 de noduri, lucru demn de remarcat la un vas cu asemenea dimensiuni, desi acest aspect tinde sa fie eclipsat de finisajele de lux si dotarile intalnite in cabinele si saloanele vasului.

#ambarcatiuni lux, #concept superiaht, #superiaht L Amage , #Yachting