Prima regatta de barci mari a anului din Romania incepe in weekend

Vineri, 19 Mai 2017, ora 11:20
2566 citiri
Prima regatta de barci mari a anului din Romania incepe in weekend
Foto: Set Sail Nautic School, regatta 2016

Prima regatta de yachturi mari din 2017, SetSail - Black Sea Regatta, are loc in acest weekend, cu pornire din Marina Limanu.

Sunt asteptate sa se inscrie in competitie peste 30 de ambarcatiuni mari (keel-boat), iar cursele vor avea loc in zona de coasta Mangalia - Costinesti, fanii acestui sport putand sa le urmareasca de pe mal, se arata intr-un comunicat remis Business24.

Concursul organizat de SetSail, Black Sea Skippers Club si Yacht Club Sportiv Electrica Balkan isi deschide portile vineri seara la Marina Limanu (judetul Constanta), organizatorii propunandu-si 5 curse inshore si 1 cursa offshore (costiera) ca target.

SetSail - Black Sea Regatta vine si cu o premiera in impartirea pe clase a ambarcatiunilor si in sistemul de calcul al scorului, sisteme necesare intrucat barcile inscrise in concurs sunt diferite ca lungime, greutate sau performanta.

De aceea, in cazul acestor competitii, pozitia finala in clasament se stabileste folosind diverse sisteme de calcul standardizate la nivel internationale care ajusteaza timpul realizat de fiecare competitor.

Daca, in ultimii ani, barcile inscrise in concursuri au fost impartite in doua clase, pe criterii care tineau cont strict de viteza acestora, la aceasta regatta vor fi trei clase de concurs impartite pe baza lungimii ambarcatiunilor.

De asemenea, fata de anii trecuti, cand in calculul de compensare a timpului realizat de fiecare ambarcatiune se tinea cont doar de intensitatea vantului si performanta acesteia, in acest concurs se va tine cont si de geometria traseului care va fi alergat, precum si de directia vantului.

- Imagini de la regatta de anul trecut -

#Set Sail Black Sea Regatta, #Black Sea Regatta 2017, #regatta Mangalia , #Yachting