Riva 76, cand marimea iahtului chiar nu mai conteaza

Sambata, 09 Mai 2015, ora 00:00
3228 citiri
Riva 76, cand marimea iahtului chiar nu mai conteaza
Foto: Luxatic

Italienii de la RIVA au reusit sa dea viata unui nou stil in yachting. Riva 76 coupe, cea mai noua ambarcatiune de lux a constructorului italian este o adevarata bijuterie, care combina confortul oferit de super-iahturi cu viteza extrema si eleganta formelor cochete.

Ambarcatiunea da o nota noua de eleganta navelor de croaziera pentru familie imbracand o forma atractiva fara a face rabat de la cerintele unui iaht de lux, fiind un vas perfect pentru o vacanta pe mare, dupa cum descrie revista Luxatic.

Scaldat in eleganta

In ciuda dimensiunilor de doar 22,5 metri, Riva 76 are tot ce-i trebuie pentru rivaliza oricand cu ambarcatiuni dintr-o categorie superioara.

Aspectul sa sportiv, reflectat de nuantele Moon Grey si Bright Black pe care le imbratiseaza carena si suprastructura vasului, este scos in evidenta de stralucirea rafinata a sprafetelor vitrate care vin in completarea designului exterior.

La interior, designul abunda in detalii de lux: lemnul, pielea, otelul inoxidabil, marmura si finisajele stralucitoare dand o nota distinctiva pentru noul stil coupe al iahturilor RIVA.

Spatiul pentru pasageri este limitat la doar trei cabine de lux, insa dimensiunile acestora sunt indeajuns de generoase pentru a face fata cu brio oricaror pretentii.

Cabina principala are propria-i garderoba, un birou si chiar si o zona de relaxare in afara dormitorului matrimonial si a spatioasei bai cu care este dotata.

O alta cabina VIP este disponibila pentru invitati, beneficiind de aproape aceleasi dotari, iar ultima este amenjata sub forma unei cabine duble cu baie proprie.

Puntea principala este amenjata ca o camera de zi, oferind loc la masa pentru opt persoane intr-o atmosfera deschisa. Spatiul este completat cu o zona de relaxare dotata cu canapele si masute de cafea.

Puntea exterioara este locul ideal in care te poti bronza sau te poti retrage sub clar de luna, fiind dotata cu canapele si masute pentru servitul bauturilor.

Riva 76 va fi prezentat in cadrul salonului nautic de la Cannes, in septembrie, iar constructorul anunta ca va asigura doua tipuri de motorizari pentru vas.

Cea standard ofera o putere de 1550 CP, indeajuns pentru a propulsa vasul la 33 de noduri in viteza maxima si 29 pentru viteza de croaziera.

La cerere, motorul diesel MAN poate fi inlocuit cu unul pe benzina, capabil sa ofere viteze de 37, respectiv 32 de noduri.

#iaht italian Riva, #ambarcatiune lux Riva 76, #design iaht Riva 76 , #Yachting