S-a lansat Romania Cup 2014

Duminica, 02 Februarie 2014, ora 16:02
1388 citiri
S-a lansat Romania Cup 2014
Foto: cugetliber.ro

Romania Cup 2014, campionatul de cea mai mare anvergura din yachtingul romanesc, a fost anuntat oficial in acest weekend, in cadrul unui eveniment ce a avut loc la Showroom-ul NauticLife din Mogosoaia.

Organizatorii competitiei au explicat formatul din acest an, dar si importanta pe care o capata sportul pe apa din Romania.

"Anul acesta, vom avea si o regata internationala, prima dintre cele cinci incluse in cadrul campionatului Romania Cup. Astfel, am creat un eveniment comun cu Balchik Sea Club/Kaliakria Resort care se numeste "Dobrogea Sailing Week" si este compus din Regata Poseidon si Kaliakria Cup", anuntau organizatorii.

"Cred ca cel mai important mesaj este cel de continuitate. Vor fi cinci regatte, la fel ca si anul trecut, cu aceiasi organizatori. Suntem foarte bucurosi ca Federatia Romana de Yachting are o deschidere foarte mare fata de evolutia si cresterea acestui sport in Romania" , a spus Mihai Marcu, organizator din partea Life Harbour, citat de Mediafax.

In cadrul conferintei, a avut loc si un moment de destindere. Mai in gluma, mai in serios, s-a incercat convingerea pasionatilor de yachting prezenti in sala, ca forma nasului este determinanta pentru performantele unui sportiv care se intrece pe mare. Acest lucru a fost explicat in termeni pur medicali, ceea ce a starnit zambetele asistentei.

"Noutatea acestui an in cadrul Romania Cup este constituita de faptul ca prima regatta va fi organizata in parteneriat cu Clubul de Yachting de la Balcic (Bulgaria) Va dura patru zile, iar premiile vor fi acordate atat din partea noastra, a romanilor, cat si a colegilor din Bulgaria. Va exista, de asemenea, un clasament comun. Acest lucru este deosebit de important, intrucat constituie un pas inainte pe drumul organizarii de regatte internationale", a explicat si Bogdan Gradinaru, organizator din partea Black Sea Sailing Asociation.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania Cup 2014, #campionat yachting 2014 , #Yachting