Sa facem cunostinta cu nomadul marilor, noul super-iaht Gipsy

Sambata, 22 Octombrie 2016, ora 00:00
3161 citiri
Sa facem cunostinta cu nomadul marilor, noul super-iaht Gipsy
Foto: Otam

Gipsy reprezinta prima incercare a constructorului naval Otam de a aborda segmentul premium al ambarcatiunilor de croaziera, iar rezultatul, trebuie sa recunoastem, arata mai mult decat satisfacator.

Ambarcatiunea cu nume predestinat peregrinarii dintr-un port in altul reflecta extrem de bine stilul italian al unui iaht de lux, mizand pe o atentie deosebita la detalii, descrie revista Luxatic.

Gipsy este o creatie de 35 de metri lungime a designerului Tommaso Spadolini, care a speculat stabilitatea data de carena masiva a vasului de croaziera pentru a inalta o suprastructura la fel de robusta si, mai ales, spatioasa.

Nu te teme insa, puntea principala are destul loc pentru a gazdui o reuniune de famile in zona de plaja, langa jacuzzi si barul central de pe vas. Tot in aceasta zona vei descoperi si o terasa acoperita, un adapost gandit pentru zilele ploioase din timpul croazierei.

Partea de la pupa a puntii este usor coborata, fiind rezervata zonelor de relaxare in aer liber, iar de aici poti intra si in zona cabinelor si a salonului principal.

Ambarcatiunea ofera un apartament destinat proprietarului si 4 cabine VIP pentru oaspeti.

In ciuda infatisarii robuste, Gipsy poate naviga cu o viteza maxima de 20 de noduri, desi este de preferat ca in timpul croazierelor pe distante lungi sa ruleze la o viteza de 11 noduri, pentru a te bucura de autonomia de 2.000 de mile marine oferita de motoarele acestuia.

#ambarcatiuni lux, #yachting, #super iaht Gipsy , #Yachting