Settantanove, super-iahtul care te propulseaza direct in viitor

Sambata, 20 August 2016, ora 00:00
5056 citiri
Settantanove, super-iahtul care te propulseaza direct in viitor
Foto: Tuvie

Daca este sa fim corecti, modelul Settantanove abia a iesit sub forma de concept al unei ambarcatiuni de lux de pe plansele designerului britanic Matthew Bacon.

Cum proiectul se anunta extem de ambitios prin prisma tehnologiilor incluse in conceptul lui Bacon, dupa cum relateaza Luxatic, transpunerea lui in realitate nu ar trebui sa ii faca pe constructori sa stea prea mult pe ganduri.

Ambarcatiunea tinteste in primul rand sa fie un vas eco, folosind aripi retractabile de hidropter pentru cresterea vitezei. Inspiratia pare sa fi fost asigurata de modelele inscrise in recentele editii ale regatei Cupa Americii, hidropterele fiind considerate cele mai rapide modele de ambarcatiuni de lux.

Motoarele navei ar urma sa foloseasca hidrogenul pe post de combustibil, o tehnologie aflata inca in lucru in centrele de cercetare finantate de Toyota, dar cu sanse reale de a revolutiona transportul in urmatorii ani.

Ideea aripii retractabile de hidropter nu face decat sa sporeasca confortul pentru viitorii pasageri ai super-iahtului Settantanove, iar in acest moment nu exista nimic asemanator pe piata care sa poata concura cu ideea designerului britanic.

Practic desfacerea aripii permite navei sa isi largeasca spatiul puntii-ponton de la pupa sau sa isi sporeasca viteza in timpul unei curse pe valuri.

Inclusiv interiorul vasului de 49 de metri lungine este construit din panouri modulare, permitand astfel proprietarului sa redimensioneze spatiul dupa pofta inimii.

Caracteristicile eco se mentin si in ceea ce priveste finisajul interior al navei, designerul facand apel la fibre naturale si rasini pentru a decora si izola peretii interior ai ambarcatiunii de lux.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#super iahtul viitorului, #concept iaht Settentanove, #iaht ecologic, #ambarcatiune lux , #Yachting