Shaddai, iahtul inalt cat un bloc de 15 etaje care sfideaza designul clasic (Video)

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 00:00
61190 citiri
Shaddai, iahtul inalt cat un bloc de 15 etaje care sfideaza designul clasic (Video)
Foto: Super Yacht Times

Nu vei gasi nimic obisnuit in infatisarea super-iahtului Shaddai, un concept iesit de pe plansa designerului italian Gabriele Teruzzi, acesta sfidand intru totul modul in care sunt gandite ambarcatiunile de lux.

Inalt cat un bloc de 15 etaje si cu dotari la care nici nu ai sperat vreodata sa le gasesti pe un vas de croaziera, Shaddai ar putea prinde forma in curand, cata vreme se va gasi un investitor care sa dispuna de 250 de milioane dolari pentru realizarea lui, anunta revista Lux Expose.

In primul si in primul rand, Shaddai chiar intra in categoria super-iahturilor avand o lungime de 150 de metri si o suprastructura care atinge 38 de metri inaltime.

Ambarcatiunea are un aspect futurist si poate reprezenta o adevarata surpriza pentru iubitorii croazierelor de lux, in cazul in care va fi lansat la apa in viitorul apropiat.

Practic, nava regandeste in alti termeni o aventura relaxanta pe mare, la borg regasindu-se dotari de genul unui acvariu gigantic cu vietati marine, o piscina infinity suspendata la 38 de metri inaltime si un club dedicat petrecerilor aflat la acelasi nivel.

"Inca de la inceputuri, omul si-a dorit sa se ridice de la sol, drept dovada stand Turnul Babel, Piramidele din Egipt sau zgarie-norii din ziua de astazi", isi justifica designerul italian indraznetul concept.

La interior, saloanele si cabinele navei au fost gandite sa reprezinte tot ce poti gasi mai rafinat in materie de moda si decoratiuni interioare in Italia.

Carena navei este compacta, cu mici hublouri decupate in dreptul cabinelor pasagerilor, iar majoritatea spatiilor publice sunt concentrate la prora, pe puntea intermediara.

Spatii de relaxare, piscine si terase sau minibaruri se regasesc la pupa pe puntea principala si intermediara a navei. Accesul catre zona de party din varful suprastructurii vasului se face cu un lift hidraulic.

Oricat de uluitor pare aspectul ambarcatiunii de lux gandite de Teruzzi, seful acestuia, Alberto Mancini, de la Am Yacht Design, sustine ca nava poate fi oricand realizata intr-un santier naval modern, atata vreme cat se gaseste un cumparator dispus sa dea 250 de milioane de dolari.

#design iaht futurist, #super iaht Shaddai, #pret iaht Shaddai , #Yachting