Top 5 cele mai scumpe iahturi din lume

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 08:29
5643 citiri
Top 5 cele mai scumpe iahturi din lume

Iahturile sunt "mijlocul de transport" preferat de miliardari pentru a ajunge la insulele pe care le detin. Desi vin insotite de preturi de sute de milioane de dolari, facilitatile fac toti banii: SPA-uri, gradini sau piste pentru elicoptere.

Iata care sunt cele mai scumpe iahturi din lume intr-un top Bornrich:

Iahtul Eclipse, 485 milioane de dolari

Detinut de proprietarul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, iahtul Eclipse este cel mai mare vas de acest gen din lume. Pe langa faptul ca este cea mai scumpa ambarcatiune din lume, iahtul are cea mai mare chirie din lume, de doua milioane de dolari pentru o saptamana de vacanta. Iahtul ofera printre altele cinema, librarie, priscina si gradina privata.

La toate acestea se adauga apartamentul luxos de 5.000 de metri patrati situat chiar pe puntea vasului. Cunoscut pentru importanta pe care o acorda masurilor de siguranta, intregul vas este antiglont, fiind prevazut cu cinci iesiri de urgenta.

"A" Superyacht, 323 milioane de dolari

Miliardarul rus, Andrey Melnichenko este proprietarul iahtului de 118 metri. Numele vasului este inspirat din numele sotiei proprietarului, Aleksandra. Iahtul este prevazut cu o pista pentru elicoptere, iar cea mai mare parte a dormitorului proprietarilor, dar si baile sunt construite din marmura. Designul unic al vasului ii permite sa treaca printre iceberg-uri.

Platinum 525, 300 milioane de dolari

In 2005, cand nu existau Elipse sau "A" Super iaht, Platinum era cea mai mare ambarcatiune de acest gen din lume. Asa cum sugereaza si numele, vasul are o lungime de 160 de metri si o serie de optiuni precum camere de observatie, camere de lux pentru pasageri, teren de squash, piscina sau SPA. Pentru a ajunge la 9.000 de cai putere, iahtul este prevazut cu patru motoare diesel.

Iahtul Pelorus, 300 milioane de dolari

Asa cum este sugerat si de denumirea vasului, "pelorus" traducandu-se prin "vast", iahtul este una dintre ambarcatiunile preferate ale miliardarului Roman Abramovici. Construit in 2003 de catre compania germana Lurssen Yard, vasul de 114 metri a fost modificat conform instructiunilor primite de la finantatorul echipei Chelsea.

Iahtul este prevazut cu doua motoare care genereaza 5.500 de cai putere. Pelorus dispune de piscina, camere de conferinta, pista pentru elicoptere, camere care pot gazdui 18 oaspeti si 40 de membrii ai staff-ului.

Dilbari Iaht, 256 milioane de dolari

Detinut de omul de afaceri rus, Alisher Usmanov, iahtul este folosit de acesta pentru a-si vizita insula privata. Iahtul are 110 metri si spatiu pentru a primi 12 persoane si 48 de membri ai echipajului. Vasul cantareste in total 4.100 de tone. Iahtul poate ajunge la 21 de noduri, dispunand printre altele de o pista pentru elicopter si piscine.

#top iahturi, #iahturi scumpe, #cele mai scumpe iahturi, #pret iahturi , #Yachting