Un milionar rus investeste 100 milioane de dolari in cel mai mare iaht din lume

Vineri, 10 August 2012, ora 10:00
2928 citiri
Un milionar rus investeste 100 milioane de dolari in cel mai mare iaht din lume

Un milionar rus vrea sa construiasca cel mai mare iaht cu motor din lume. Desi proprietarul nu a vrut sa faca cunoscute detaliile de constructie ale vasului, expertii estimeaza ca ambarcatiunea va costa peste 100 milioane de dolari.

Milionarul rus de 40 de ani, Andrey Melnichenko, va deveni proprietarul celui mai mare iaht cu motor din lume. Iahtul, de a carui design s-a ocupat Philippe Starck va avea peste 120 de metri, depasind precedentul record de 92 de metri, scrie CNBC.

Milionarul rus nu a vrut sa faca publice vreo fotografie sau plan de constructie al iahtului. Cu toate acestea, persoane care au lucrat la acest proiect au precizat ca vasul va fi propulsat atat de doua motoare, cat si de vele.

Melnichenko a ales sa isi formeze o echipa de experti care sa se ocupe de construirea iahtului, in loc sa apeleze la serviciile unei companii specializate.

Costurile de constructie ale iahtului nu sunt cunoscute inca, dar expertii cred ca vor depasi 100 milioane de dolari. Vasul va fi lansat la apa abia in anul 2015 sau 2016.

#iaht miliardar rus, #cel mai mare iaht din lume, #cel mai mare iaht motor din , #Yachting