Visezi la o croaziera arctica? Iahtul-spargator de gheata te poate duce oriunde

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 00:00
5588 citiri
Visezi la o croaziera arctica? Iahtul-spargator de gheata te poate duce oriunde
Foto: Luxpresso

Numai nordicii puteau inchipui un super-iaht capabil sa te duca pana in mijlocul banchizei polare. SeaXplorer, conceput de inginerii santierelor navale Damen din Olanda, este primul vas de croaziera care te poate plimba in conditii de lux de la Pol pana la Tropice.

Proiectul SeaXplorer include trei modele de ambarcatiuni, cu marimi de 65, 90 si 100 de metri care pot indeplini poftele cele mai diverse ale unui aventurier excentric, relateaza portalul Luxpresso.

Arca polara

SeaXplorer pare sa fie conceput cu schimbarile climatice in minte, mai degraba decat cu cheful unei aventuri printre aisberguri, dar nava promite sa reziste cu brio unei calatorii arctice.

De altfel, constructorii iahtului cu abilitati de spargator de gheata spun ca acesta poate face fata cu brio frigului extrem si caldurilor tropicale, fiind un vas cu care poti sa dai ocol oceanului planetar.

Este un vas de lux, in ciuda aspectului sau masiv si a zonelor extreme spre care poate inainta.

SeaXplorer are un spatiu generos alocat pentru salupe de viteza, skijeturi, echipamentul de scufundare sau motocicletele necesare in explorarea uscatului.

Dotarile care faciliteaza deplasarea intre tarm si vas sunt completate de un elicopter, toate cele trei modele ale iahtului SeaXplorer avand cate un helipad construit la pupa.

Intre acesta si salonul principal al navei vei gasi o zona de relaxare amenajat dupa gusturile celui mai pretentios vas de lux: cu canapele, fotolii si vetre artificiale la care sa petreci o seara de neuitat in compania tovarasilor de aventuri.

Puntea principala are in dotare si o piscina si un jacuzzi cu apa fierbinte asa ca relaxarea este asigurata, indiferent de latitudinea la care te afli.

Puntile superioare au locuri de promenada, acestea dovedindu-se locuri numai bune de observatii sau un spatiu in care sa te bucuri din plin de aerul marii.

Un loc bun de observatii si ferit de capriciile vremii este si salonul de pe una din puntile superioare ale vasului. Lumina naturala este asigurata de geamurile largi care inconjoara acesta incapere, iar un plus de farmec asigura si luminatorul din tavan.

Amenajarea interiorului ramane la latitudinea fiecaruia, compania Damen anuntand ca va realiza finisajele dorite de clientii sai in cabinele si saloanele iahturilor SeaXplorer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iaht croaziera arctica, #ambarcatiune lux, #iaht SeaXplorer , #Yachting