Zebra, o barca de viteza pe care nu o poti ignora

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 00:00
5736 citiri
Zebra, o barca de viteza pe care nu o poti ignora
Foto: Extravaganzi

Designerul francez Dimitri Bez sta la baza proiectului Zebra, o ambarcatiune de viteza care cu greu poate trece neobservata in lumea iubitorilor de sporturi nautice.

Salupa rapida este o reinterpretare a modelului Sea Maid Wooden Ski Boat, din 1947, beneficiind de un design minimalist, cu linii simple care dau expresia rapiditatii cesteia in mediul acvatic, relateaza Extravaganzi.

Propulsia modelului aflat inca in stadiul de concept ar urma sa fie asigurata de un motor electric, ne asigura Bez, iar aceasta tendina nu este neaparat o noutate, din moment ce motoarele electrice au fost folosite pe ambarcatiunile de viteza si in perioada de pionerat a acestui sport.

Bordul este si el conceput intr-un stil care imbina in mod fermecator stilul retro cu dotarile secolului XXI. Astfel, panoul de comanda include atat elemente de control clasice, cat si ecrane digitale OLED pentru controlul navei.

Panoul digital de control al salupei Zebra poate fi folosit si pentru fisarea unor imagini video, desi nu este chiar recomandabil sa inerci sa vezi un film in vreme ce ai maneta de propulsie impinsa intr-o treata superioara de viteza.

Interiorul este decorat in nuante de portocaliu inchis, acestea rezonand perfect cu cele mult mai inchise ale carenei ambarcatiunii.

#yachting, #ambarcatiuni sport, #salupa viteza Zebra , #Yachting