Agentia de rating S&P da unda verde investitiilor in Romania

Vineri, 16 Mai 2014, ora 10:25
1733 citiri
Agentia de rating S&P da unda verde investitiilor in Romania

Standard & Poor's (S&P), singura dintre marile agentii de rating care inca evalua Romania in categoria "junk", nerecomandata investitorilor, a imbunatatit, vineri, calificativul suveran al tarii cu o treapta, la "BBB-", in categoria recomandata pentru investitii, cu perspectiva stabila.

"Romania face progrese in reducerea indatorarii externe. In plus, consolidarea fiscala si stabilitatea sectorului financiar sunt in continuare pe drumul cel bun", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Ratingul pentru imprumuturi in valuta si moneda locala pe termen lung al Romaniei a fost revizuit pozitiv de la "BB+", cea mai ridicata treapta din "junk", la "BBB-", ultima treapta din categoria recomandata investitorilor.

Calificativul pentru imprumuturi pe termen scurt a fost urcat de la "B" la "A-3".

Perspectiva ratingurilor pe termen lung este stabila, reflectand un echilibru intre probabilitatea ca programele fiscale si de reforma sa depaseasca asteptarile S&P si posibilitatea reaparitiei unor dezechilibre externe, noteaza agentia de rating.

S&P era singura dintre cele trei mari agentii de rating, incluzand Fitch si Moody's, care evalua Romania cu rating din categoria "junk".

#rating tara Romania, #rating Standard Poors, #agentii rating , #Rating