"Atac de panica" pe Wall-Street

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 18:31
2117 citiri
"Atac de panica" pe Wall-Street

Pietele financiare mondiale sunt vizibil agitate si ingrijorate de faptul ca Wall-Street este pe cale sa intre in panica. Potrivit analistilor, 2011 este pe cale sa semene din ce in ce mai mult cu 2008, noteaza Business Adviser.

Cele mai mari banci de pe Wall-Street dau afara angajati in masa, pretul petrolului este la niveluri foarte ridicate, pesimismul patrunde pe pietele financiare, iar increderea consumatorilor este extrem de scazuta.

Multi analisti economici considera ca Wall-Street-ul este din ce in ce mai vulnerabil. O tona de date economice negative au adus investitorii intr-o stare de alerta.

Analistii se tem de un nou dezastru pe Wall-Street in acest an, mai ales ca in prezent lucrurile nu par promitatoare.

Japonia a fost devastata complet, Europa se lupta cu criza datoriilor suverane, iar economia SUA este "in coma".

Intre timp, pietele financiare mondiale primesc din ce in ce mai multe vesti proaste, iar multi investitori se roaga sa nu fie loviti de un nou "tsunami" financiar.

Iata care sunt cateva semne care arata ca Wall Stret este pe care sa faca un "atac de panica".

Aproape toate bancile mari de pe Wall-Street planifica concedieri uriase. O reactiva negative a pus stapanire pe Wall-Street.

Stirile economice nefavorabile creeaza o stare de pesimism.

OPEC a anuntat ca nivelul productiei de petrol nu va fi ridicat, ceea ce inseamna ca preturile vor creste in urmatoarele saptamani.

Pentru prima data din 2008, cheltuielile cu energia in SUA au ajuns la 9% din PIB.

Pe 18 aprilie, Standard&Poor's a schimbat perspectiva privind datoria guvernului SUA de la "stabila" la "negativa" si a avertizat SUA ca ar putea pierde in curand ratingul de AAA.

Increderea consumatorilor din SUA este mult mai mica decat in septembrie 2008 cand s-a prabusit Lehman Brothers, mai ales ca vestile din ultima vreme despre insanatosirea economiei SUA au dezamagit asteptarile recente.

Pe de alta parte, economistul Nouriel Roubini a avertizat recent despre urmatoarea criza financiara majora.

De asemenea, 48% dintre americani cred ca SUA va trece printr-o mare "depresiune" in urmatoarele 12 luni, iar ultimul lucru de care are nevoie SUA acum este o alta criza majora.

Pe langa criza financiara globala, America a fost lovita de o intreaga serie de dezastre naturale in 2011.

Americanii au vazut tornade fara precedent, inundatii istorice de-a lungul raului Mississippi si incendii in Texas si Arizona.

Insa pentru majoritatea americanilor, impactul unei tragedii dispare la 48 de ore dupa ce ciclul de stiri se termina.

Potrivit analistilor, majoritatea americanilor se gandesc destul de mult la ei insisi si isi construiesc propria versiune a "visului american", fiind prea ocupati pentru a se mai gandi si la alte tragedii din tara.

In opinia analistilor, la urmatorul "accident" al pietelor financiare si la urmatorul atac de panica al Wall Street-ului, multi oameni de afaceri americani vor vedea cum averea lor se evapora. 

#americani, #bancheri, #economia sua, #piete financiare, #rating sua, #sua, #wall street , #stiri Standard Poor s